Gedichtendag 14 januari 2019

Hoe zwaar is taal, wat weegt een woord? ‘Wilt u het halfom of mager?’ ‘Mag ’t ietsjes meer zijn?’ vraagt de slager. ‘Aan een stukje, of in plakjes?’

Poëzieweek
Met Gedichtendag gaat op 31 januari de Poëzieweek van start. Dit is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers organiseren deze week een grote diversiteit aan activiteiten

Poëzie en kinderen 
Zo’n week is een goede gelegenheid om poëzie onder de aandacht te brengen van kinderen. De posters en boekjes van Plint kunnen daarbij helpen. Laat kinderen ook eens woord en beeld bij elkaar brengen in een beeldgedicht of woordschilderij. Organiseer een dichtwedstrijd of doe mee met de landelijke dichtwedstrijd van Het Poëziepaleis (op deze website is ook lesmateriaal te downloaden). Laat zelf inspirerende zinnen of gedichten achter op deuren, muren, spiegels en in de schriften van de kinderen. Misschien organiseert jullie plaatselijke bibliotheek ook wel iets leuks deze week.

Dit zijn resultaten van kinderen die een workshop 'Kunst met woorden' volgden:

Naamloos-1.jpg Naamloos-2.jpg Naamloos-3.jpg
 Er ontstaan dan zomaar pareltjes van zinnen zoals 'Want heel eigenlijk verlangt hij ook wel naar stadse speklappen'.

Welkom
Wij hebben veel posters en boekjes van Plint te leen en heel veel dichtbundels. Welkom om een kijkje te komen nemen in onze mediatheek en/of catalogus.
Naamloos-4.jpg Naamloos-5.jpg Naamloos-6.jpg

Wat weegt een woord, hoe zwaar is taal?
‘Ik weet het niet’, verzucht de dichter
‘maar als mijn gedicht gemaakt is
voel ik mij wel stukken lichter.’

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".