Zomerschool

Iedere zomer organiseert Driestar educatief in samenwerking met Erdee Media Groep en de RMU een zomerschool voor christelijke young professionals.

De zomerschool is bedoeld voor hoger opgeleide professionals tot 35 jaar. In deze week geven sprekers uit onder andere de politiek, de wetenschap en het maatschappelijk veld interactieve presentaties over diverse onderwerpen. Daarnaast is er aandacht voor vorming vanuit het christelijk gedachtengoed door middel van een persoonlijke leerlijn. Ook staan er culturele activiteiten op het programma en is er voldoende mogelijkheid voor onderlinge ontmoeting.

Zomerschool 2018
In 2018 is de zomerschool van 27 tot en met 31 augustus in Gouda. Kosten voor deelname zijn € 300,- voor werkenden en € 125,- voor studenten. 

>> Download hier het programma van de Zomerschool 2018 (pdf) 

Wil je meer weten? Neem contact op met Linda Wolswinkel.

Impressie Zomerschool 2014
Impressie Zomerschool 2015
Impressie Zomerschool 2016
Impressie Zomerschool 2017

Steven Middelkoop

"We werden intellectueel uitgedaagd en tegelijkertijd geestelijk gevormd. Door de onderlinge ontmoeting en verbondenheid onder de deelnemers, leverde de zomerschool blijvende contacten op. Wie bereid is om als christen zijn verantwoordelijkheid te nemen in kerk en samenleving, kan zich door middel van deze (zelf)leiderschap-toerustingsweek blijvend laten vormen."

Marianne van der Knijff
"Op de zomerschool doe je niet alleen veel kennis op, maar werk je ook aan persoonlijke vorming. In een persoonlijke leerlijn denk je na over je normen en waarden. Zo'n kernwaarde is voor mij bijvoorbeeld rechtvaardigheid. Dat is ook een belangrijke drijfveer in mijn werk als jurist. Ik heb meer zicht gekregen op de doelen in mijn leven en een visie gevormd op mijn positie in een seculiere werkomgeving."

Frank van Leersum
“Ik heb genoten van de zomerschool. De docenten en sprekers zijn echt identificatiefiguren. Ze lieten in woord en daad zien hoe je als christen in deze samenleving kunt staan. Het helpt mij om te bedenken: waar zou ik over twintig jaar willen staan? Het was ook erg mooi dat er kunst en cultuur opgenomen was in het programma; dat was een welkome afwisseling tussen de vele theorie.” 

Het initiatief voor de zomerschool ligt bij het Panel Presentie. Dit panel werkt op de achtergrond en houdt zich bezig met maatschappelijke ontwikkelingen en de impact daarvan op kerken en organisaties binnen de gereformeerde gezindte en de manier waarop deze daarop kunnen reageren.

Driestar hogeschool voert het programma uit, in samenspraak met de Erdee Media Groep (EMG) en de Reformatorische Maatschappelijke Unie (RMU). 

Inschrijven

   
Persoonlijke gegevens    
     
Kerk, werk en studie    
Studiejaar/Afgestudeerd in
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden: