Schoolopleiders ontvangen beroepsregistratie 12 juli 2017

Onlangs zijn 33 opleiders na een opleiding op Driestar hogeschool opgenomen in het register voor lerarenopleiders.

Wat betekent deze beroepsregistratie?

De VELON (Vereniging van Lerarenopleiders in Nederland) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de beroepsstandaard en het organiseren van de beroepsregistratie van lerarenopleiders. Een VELON geregistreerde opleider is een van de voorwaarden om een gecertificeerde opleidingsschool te worden.

Lees hier meer over de rol van schoolopleiders in ons SAM-project. 

Opleiding tot schoolopleider of los registratietraject

Met de registratie krijg je meer zicht op je eigen functioneren en ontwikkeling. Deze groep van 33 opleiders bestond uit leraren die de opleiding voor schoolopleider dit schooljaar afgerond hebben en schoolopleiders die in het verleden de opleiding gedaan hebben, maar nog niet geregistreerd waren. Zij volgden een los registratietraject.
Wil jij ook geregistreerd worden als schoolopleider? Klik dan hier.
Wil je de opleiding Schoolopleider volgen? Klik dan hier.

"Begeleiding is een dankbare taak"

"Door het volgen van de opleiding tot schoolopleider ben ik bewust gaan kijken naar mijn mooie en bijzondere taak als begeleider en opleider van (aanstaande) leerkrachten", zegt Dinja Brinks. Zij volgde dit jaar de opleiding tot schoolopleider. "Je mag je liefde voor het onderwijs en de leerlingen doorgeven aan anderen en ze meenemen in de wereld van de leraar en de leerlingen. Door het gebruik van begeleidingsmethodieken kun je de ander stimuleren en verder helpen in de eigen ontwikkeling".

In de opleiding leerde ze zelf ook bewust te kijken naar haar eigen ontwikkeling. "Het is telkens weer zoeken naar wie jezelf bent, maar ook hoe je de ander kunt helpen om diegene te zijn die hij/zij graag wil zijn als het gaat om onderwijzen en ontwikkelen. In de toekomst hoop ik dan ook voor de ander een inspiratiebron en middel te mogen zijn om tot groei te komen!".

velon1.JPG

Meer nieuws

  • Informatiebijeenkomst werken in het voortgezet onderwijs

   Ben je op professioneel vlak op zoek naar een nieuwe uitdaging? Sta je middenin de maatschappij en heb je hart voor werken met jongeren? Wil je jongeren onderwijzen en hun talenten laten ontdekken vanuit een christelijke identiteit? Dan is het reformatorisch voortgezet onderwijs op zoek naar jou!

  • Alle cursussen van de ParnasSys Academie in een handig overzicht

   Wil jouw school stappen maken in het gebruik van ParnasSys in 2018? Meld je aan voor een van onze cursussen! Vraag een brochure aan met al onze cursussen tot de zomer of kijk op de website!

  • Wanneer stel je een ontwikkelingsperspectief op?

   Voor veel scholen is het niet helemaal duidelijk wanneer je een ontwikkelingsperspectief opstelt. Is het verplicht? Moet het voor alle leerlingen met een eigen leerroute? Ons handige stroomschema helpt!

  • Stappenplan bij vragenlijst ZIEN! voor het (v)so

   Ook in het (voortgezet) speciaal onderwijs kun je met ZIEN! werken. Speciaal voor deze doelgroep is de vragenlijst ZIEN! leerjaar 1-16 (ruwe scoresnorm) ontwikkeld. Om je op weg te helpen bij het invullen van de vragenlijst is een stappenplan gemaakt.

  • Pilot ParnasSys-omgeving voor 0-4 jaar

   De wens van kindcentra en kinderdagverblijven is dat ze voor de kinderen van 0-4 jaar ook in een ParnasSys-omgeving kunnen werken. Op dit moment draait daarvoor een pilot.