Schoolopleiders ontvangen beroepsregistratie 12 juli 2017

Onlangs zijn 33 opleiders na een opleiding op Driestar hogeschool opgenomen in het register voor lerarenopleiders.

Wat betekent deze beroepsregistratie?

De VELON (Vereniging van Lerarenopleiders in Nederland) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de beroepsstandaard en het organiseren van de beroepsregistratie van lerarenopleiders. Een VELON geregistreerde opleider is een van de voorwaarden om een gecertificeerde opleidingsschool te worden.

Lees hier meer over de rol van schoolopleiders in ons SAM-project. 

Opleiding tot schoolopleider of los registratietraject

Met de registratie krijg je meer zicht op je eigen functioneren en ontwikkeling. Deze groep van 33 opleiders bestond uit leraren die de opleiding voor schoolopleider dit schooljaar afgerond hebben en schoolopleiders die in het verleden de opleiding gedaan hebben, maar nog niet geregistreerd waren. Zij volgden een los registratietraject.
Wil jij ook geregistreerd worden als schoolopleider? Klik dan hier.
Wil je de opleiding Schoolopleider volgen? Klik dan hier.

"Begeleiding is een dankbare taak"

"Door het volgen van de opleiding tot schoolopleider ben ik bewust gaan kijken naar mijn mooie en bijzondere taak als begeleider en opleider van (aanstaande) leerkrachten", zegt Dinja Brinks. Zij volgde dit jaar de opleiding tot schoolopleider. "Je mag je liefde voor het onderwijs en de leerlingen doorgeven aan anderen en ze meenemen in de wereld van de leraar en de leerlingen. Door het gebruik van begeleidingsmethodieken kun je de ander stimuleren en verder helpen in de eigen ontwikkeling".

In de opleiding leerde ze zelf ook bewust te kijken naar haar eigen ontwikkeling. "Het is telkens weer zoeken naar wie jezelf bent, maar ook hoe je de ander kunt helpen om diegene te zijn die hij/zij graag wil zijn als het gaat om onderwijzen en ontwikkelen. In de toekomst hoop ik dan ook voor de ander een inspiratiebron en middel te mogen zijn om tot groei te komen!".

velon1.JPG

Meer nieuws

  • Kindkans en AVG: veilig samenwerken rond een leerlingdossier

   Privacy is bijna dagelijks in het nieuws. Per 25 mei 2018 wordt in heel Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Ook voor scholen en samenwerkingsverbanden gaan dan meer en hogere eisen gelden. Wat betekent dat voor jouw samenwerkingsverband, jouw bestuur, jouw school en voor Kindkans?

  • Drie tips om samenwerking tussen school en ouders te verbeteren

   Ouderbetrokkenheid is een van de belangrijkste pijlers van goed onderwijs. Maar hoe geef je al school vorm aan de ouderbetrokkenheid? Drie tips om de ouderbetrokkenheid binnen de school aandacht te geven.

  • Uitnodiging vierde Acadin-bijeenkomst!

   3 oktober wordt de vierde Acadin-bijeenkomst georganiseerd. Acadin gebruikers en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze leerzame dag bij te wonen.

  • Tentoonstelling werken Charlotte Dematons

   Ontbreekt je de tijd om naar de tentoonstelling te gaan? Kom dan eens naar onze mediatheek.

  • Terugblik Tweedaagse voor Schoolleiders

   Koersen op de toekomst. Daar dachten de schoolleiders over na tijdens de afgelopen Tweedaagse. Op donderdag 8 maart en vrijdag 9 maart organiseerde Driestar educatief en VGS de Tweedaagse voor schoolleiders.