Master Leren en innoveren Gouda opnieuw beoordeeld als topopleiding 8 maart 2018

Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2018, die vandaag verschijnt. In de categorie Onderwijsvernieuwing staat onze master Leren en innoveren in de top van de ranking van masters die aangemerkt worden als topopleiding.

Deze master Leren en innoveren is een samenwerking tussen Driestar hogeschool, Christelijke Hogeschool Ede en Hogeschool Viaa. Ook de master Educational Leadership binnen het samenwerkingsverband Penta Nova is opnieuw een topopleiding.
 
De Keuzegids geeft de master 80 punten (van 100). Uit studentenoordelen blijkt dat de master van de christelijke hogescholen opvalt door goede toetsing en door ‘studeerbaarheid’. Ook over het programma, de docenten, de praktijkgerichtheid en de faciliteiten zijn zij zeer te spreken. Studieleider Lennart Visser: “Onze opleidingen zijn kleinschalig en er is veel aandacht voor persoonlijk contact en kwaliteit. Voor een masterstudie moet je als leraar echt wel iets opzij zetten, maar de ervaring is dat de meeste studenten het goed volhouden. Ze leren enorm veel en passen dit tijdens de studie toe in hun dagelijkse werk op hun school.”
 
De master Leren en innoveren leidt op tot Teacher Leader. Ze richt zich op leraren die zich binnen de school meer bezig willen houden met onderwijsvernieuwing en beleid. Docenten leren te analyseren welke problemen en wensen er zijn in het onderwijs en hoe die het beste kunnen worden aangepakt. De masteropleiding is bedoeld voor leraren uit alle sectoren van onderwijs. Meer informatie over deze master: www.masterli.org. Binnen deze master biedt Driestar hogeschool vanaf cursusjaar 2018-2019 ook de Engelstalige track Christian Education aan.
 
In de categorie Onderwijsmanagement krijgt de master Educational Leadership met 77 punten als topopleiding de tweede plek na de zelfstandige master van Hogeschool Viaa. “Een topper waar veel aandacht is voor het leren doen van onderzoek,” oordeelt de Keuzegids. Deze master wordt aangeboden binnen het samenwerkingsverband Penta Nova van Marnix Academie, Christelijke Hogeschool Ede, Driestar hogeschool, InHolland, Hogeschool Leiden en de eerder genoemde Viaa.
 
Vanaf volgend jaar biedt Driestar hogeschool samen met de Marnix Academie en Thomas More Hogeschool binnen het samenwerkingsverband Radiant Lerarenopleidingen de master Passend meesterschap aan, gericht op het versterken van pedagogisch-didactisch handelen van docenten in het basisonderwijs.
 
Bron: Keuzegids Masters 2018, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), www.keuzegids.nl.
 

Meer nieuws

  • Datum ontmoetingsavond in Goes gewijzigd naar donderdag 31 mei

   In een van de regio’s in de datum van de ontmoetingsavond voor gezin, kerk en school gewijzigd. De avond in Goes is op donderdag 31 mei en niet op 29 april, zoals we eerder communiceerden. Als u zich al opgegeven heeft voor deze avond, ontvangt u hierover persoonlijk bericht.

  • Tip voor ouders: symposium mediaopvoeding

   Speciaal voor christelijke opvoeders organiseren Stichting Mediawijzer en Driestar onderwijsadvies op vrijdag 13 april een bezinningsavond over mediaopvoeding. Wil je de ouders die bij school betrokken zijn namens ons uitnodigen voor dit symposium?

  • Numicon: gebruiken of niet gebruiken?

   In enkele regio’s hoor je op scholen nogal eens de naam Numicon vallen. Numicon is een heel speciaal rekenprogramma. Inderdaad ‘heel speciaal’, want het is totaal anders dan wat we gewend zijn. Vraag is dan vaak: raden jullie deze aanpak met de bijbehorende materialen aan of niet?

  • Terugblik studiemiddag jeugdliteratuur

   Vanaf half twee komen ruim vijftig vo-docenten Nederlands het Klooster in Woerden binnenlopen voor de studiemiddag jeugdliteratuur. Velen van hen zijn oud-studenten van de lerarenopleiding van Driestar hogeschool. Naast het studiekarakter van deze middag heerst er dan ook een echte reüniesfeer.

  • Geef toestemming om de monitorgegevens sociale veiligheid uit ZIEN! te delen met de inspectie

   Je kunt de leerlingvragenlijsten van ZIEN! voor groep 5-8 gebruiken om te voldoen aan de monitoringsplicht. De inspectie wil de gegevens graag geautomatiseerd van je school hebben. Belangrijk: daarvoor moet je elk jaar zelf toestemming geven in ParnasSys! Je leest hier hoe dat moet.