Nieuws

 • Informatiebijeenkomst werken in het voortgezet onderwijs

  Ben je op professioneel vlak op zoek naar een nieuwe uitdaging? Sta je middenin de maatschappij en heb je hart voor werken met jongeren? Wil je jongeren onderwijzen en hun talenten laten ontdekken vanuit een christelijke identiteit? Dan is het reformatorisch voortgezet onderwijs op zoek naar jou!

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Lexicon van de jeugdliteratuur digitaal

  Jarenlang stonden in veel openbare bibliotheken – en in de hogeschoolbibliotheek van Driestar educatief – een aantal grijze mappen met informatie over jeugdliteratuur: de delen van het Lexicon van de jeugdliteratuur. Maar dat gaat nu veranderen want het Lexicon gaat digitaal!

 • Professionele leergemeenschappen voor beter onderwijs

  Het werken in leergemeenschappen is de nieuwe trend in onderwijsland. Dit zorgt voor een gestructureerde en continue verbetering van het onderwijs.

 • Arjan van Tol nieuwe manager pabo

  Het college van bestuur van Driestar educatief heeft op 21 november Arjan van Tol benoemd als manager in het hogeschoolmanagementteam, met als portefeuille de pabo.

 • Erkende opleidingsschool is lerende gemeenschap

  De eerste acht basisscholen in Nederland ontvingen donderdag het predicaat ‘Erkende opleidingsschool’ voor de begeleiding van leraren in opleiding. Dit predicaat is afgegeven door Samen in ontwikkeling, een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool.

 • Nieuw! Tweejarige associate degree-opleiding bij Driestar hogeschool

  Driestar hogeschool en Hoornbeeck College ontwikkelen een nieuwe opleiding: Associate degree Pedagogisch professional Kind en Educatie, afgekort: Ad-PPKE. De opleiding gaat in januari 2019 (of mogelijk eerder) van start.

 • Ds. Marc ten Brink bij Forum voor Pedagogiek: Transgender heeft open harten nodig

  Open harten, open armen, open gesprekken en open gemeenschappen. Dat hebben transgenders nodig, vindt ds. Marc ten Brink. Hij sprak gisteravond op het Forum voor Pedagogiek voor hbo-studenten van Driestar hogeschool, zorgexperts en onderwijskundigen.

 • Samen leren studiemiddagen met Steven Pont

  In 2018 organiseren Driestar hogeschool, Berséba en de stagescholen SAMen leren studiemiddagen in drie regio’s: noord, zuid en midden. Van harte welkom om het samen leren te ervaren!

 • Gender: mens of marketing? – Forum voor Pedagogiek op 25 oktober

  Driestar hogeschool organiseert vier keer per jaar een Forum voor Pedagogiek voor studenten, zorgexperts en onderwijskundigen. Op 25 oktober aanstaande is het thema ‘Gender: mens of marketing?’.

 • Hoge waardering voor Driestar hogeschool van studenten met een beperking

  Driestar hogeschool krijgt van studenten met een functiebeperking een hoge beoordeling voor de manier waarop zij worden opgevangen, begeleid en gefaciliteerd door hun opleiding.