Nieuws

 • Symposium Kind en Geloof

  Welkom op het symposium ‘Van hart tot hart...’ dat ook in 2017 georganiseerd wordt in Gouda. Het symposium gaat over het brengen van Gods Woord bij het kinderhart door luisteren, spreken, zingen en bidden. Het is bedoeld voor leerkrachten, ouders en ambtsdragers.

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Opleiding rekencoördinator: stimulans voor ontwikkeling

  Op dit moment volgen twee groepen de post-hbo-opleiding Rekencoördinator. In september gaat een nieuwe groep van start. Lees hier over de ervaringen van deelnemers.

 • Nieuwe manager lerarenopleidingen voortgezet onderwijs

  Door het bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief is de heer W.H.L. (Wim) Westenberg benoemd als manager voor de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs op de hogeschool.

 • Zij-instromer Harry Blaak: “Een klik hebben met tieners is een vereiste voor goed leraarschap"

  Leraar zijn, dat moet je in je hebben, vindt Harry Blaak. Maar het is ook een vak dat je kunt leren. Daarom verkocht hij na 17 jaar zijn bedrijf en studeert hij voor docent economie aan Driestar hogeschool. “Die jonge gasten verder helpen, dat is mijn missie.”

 • Driestar hogeschool: goede voorbereiding op je beroep

  Bedankt voor het invullen van de Nationale Studentenenquête! De uitslagen die vandaag gepubliceerd zijn, laten een positief beeld zien van de waardering van studenten voor onze hogeschool.

 • Deze opleiding zou elke kleuterjuf moeten volgen

  Leraar zijn in de kleuterklas is een vak apart. Het jonge kind kenmerkt zich door een eigen manier van ontwikkelen. Hoe sluit je daar goed op aan in je onderwijs? Een van onze cursisten vertelt hoe haar onderwijs door de opleiding Jonge kind is verrijkt.

 • Extra inzet tijdens pabostage voor onderwijs in ontwikkelingslanden

  Jonathan Slingerland, student in pabo 3, organiseerde tijdens zijn stage in groep 8 een actie om geld in te zamelen voor onderwijs voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden: Geef ze een tien.

 • Deelnemers post-hbo-opleiding voor intern begeleiders: “Ik kan mijn werk efficiënter doen”

  Dit schooljaar volgden 28 ib’ers onze post-hbo-opleiding. Zij delen hun ervaringen. Intern begeleider Heidi van Leersum: “Een aanrader voor alle ib’ers!” Goed nieuws: volgend jaar gaan er weer twee groepen van start. Inschrijven kan nog!

 • Nieuw: opleiding tot mediawijsheidcoach

  Hoe ga je op een wijze manier met de stroomversnelling aan nieuwe media om? Mediawijs word je onder andere door schade en schande. Wijsheid komt met de jaren. Of door een opleiding bij Driestar onderwijsadvies.

 • Master Passend meesterschap van start

  Sinds de invoering van het passend onderwijs is er een groeiende vraag naar goed opgeleide leraren die maatwerk kunnen leveren binnen de groeiende diversiteit in het basisonderwijs. Met de nieuwe tweejarige opleiding master Passend meesterschap worden leraren toegerust om vanuit een gefundeerde visie op onderwijs professioneel met complexe situaties in de klas te kunnen omgaan.