Masterclass Eigen interpersoonlijke vaardigheden

Van31 oktober 18:30
tot31 oktober 21:45
Locatie:Gouda

Onze lerarenopleiding voortgezet onderwijs organiseert een masterclass Eigen interpersoonlijke vaardigheden. We stellen deze masterclass ook open voor leerkrachten die al werkzaam zijn in het vo of mbo.

De masterclass Eigen interpersoonlijke vaardigheden bestaat uit vier college-avonden. Je kunt deze avonden afzonderlijk van elkaar volgen maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere avonden te volgen. Als je besluit om je voor alle vier de avonden aan te melden, ontvang je een korting op de totaalprijs.​

Doelgroep

De doelgroep voor deze masterclass bestaat uit mensen uit het onderwijs die werken met leerlingen of studenten uit het vo en mbo. 

Data van de colleges

College 1: 30 oktober 2017, 18:30 uur - 21:45 uur
College 2: 12 december 2017, 18:30 uur - 21:45 uur
College 3: 30 januari 2018, 18:30 uur - 21:45 uur
College 4: 29 maart, 18:30 uur - 21:45 uur​

Locatie

Driestar educatief
Burgemeester Jamessingel 2
2803 PD, Gouda

Kosten en aanmelding

De kosten voor het volgen van de masterclass Eigen interpersoonlijke vaardigheden zijn €99,-. Als je ervoor kiest om alle vier de avonden te volgen, ontvang je korting en betaal je € 295,-

Aanmelden voor de masterclass Eigen interpersoonlijke vaardigheden kan met onderstaand formulier.  

 • College 1 - Veiligheid, wat is dat?
  Wat zeggen de wetten en regels in Nederland over (sociale) veiligheid op school?
  Wanneer voel je je veilig en hoe creëer je een veilige situatie voor alle leerlingen in jouw klas en op jouw school? Wat is jouw rol daarin, wie kan je inschakelen?
  Wat doe je, als een leerling of een ouder opeens agressief wordt of als er een andere onveilige situatie ontstaat?

  Twee avonden ga je aan de slag met het thema “Veiligheid op school”.
  De eerste avond ontdek je wat moet en waarom. En, je gaat het gesprek aan met de mede-cursisten. Hoe pak je dit thema op? Is “Veiligheid op school” een afvinklijst van wettelijke “moetjes” of ga je aan de slag vanuit je eigen ambitie, professie en identiteit?
  Daarnaast ga je oefenen:
  • hoe voelt dat “veiligheid”,
  • waar liggen je grenzen,
  • durf je anderen (leerlingen, collega’s en ouders) aan te spreken op ongewenst gedrag?
  • wat zie je in het gedrag van jouw leerlingen?
  Aan het eind van de eerste avond stel je een eigen persoonlijke ontwikkelopdracht op rondom het thema Veiligheid. 
 • College 2 - Pesten moet stoppen!
  Ieder mens, jong en oud, wil graag gewaardeerd worden door de mensen om hem heen, wil ‘erbij behoren’. Gepest worden leidt tot precies het omgekeerde.

  Pesten is een stelselmatige vorm van agressie, waarbij één of meer personen proberen een ander fysiek, verbaal of psychologisch schade toe te brengen. Bij pesten is de macht ongelijk verdeeld. Nieuwe manieren van pesten zijn het online pesten, waarbij gebruik wordt gemaakt van internet of het mobiel pesten, waar vervelende berichten worden doorgestuurd via de mobiele telefoon (Bron: Stichting Aandacht voor pesten).

  In de avond over pesten stelt collega drs. A. Van Groningen de volgende onderwerpen aan bod:
  Profielen van het slachtoffer(de gepeste); de dader en de meeloper. Daarnaast worden de onderwerpen uitsluiting en stigmatisering. En ten slotte krijg je handvatten mee om in school en in je klas er mee aan de slag te gaan.
 • College 3 - Veiligheid op school (vervolg avond 1)
  De tweede avond wordt begonnen met een korte terugblik, bespreek je jouw opdracht, wordt er aandacht gegeven aan actuele onveilige situaties uit de schoolpraktijk en wordt de opzet van een schoolveiligheidsplan besproken.

  Na deze twee avonden beschik je over voldoende en praktische handvatten om met het geleerde op jouw school een goed begin te maken met het thema “Veiligheid op school”.

  Dhr. W. Verbaan (senior consultant bij Veiligheid & Integriteit) verzorgt beide avonden.
   
 • College 4 - Benedictus
  Collega Leune neemt ons deze avond mee om te zien hoe we uit de historie en dan met name van Benedictus aspecten mee kunnen nemen, die zo tijd overstijgend zijn, dat ze verrassend actueel blijken voor het onderwijs van nu.
   
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering)  
     
School of organisatie    
     
Bijeenkomst    
Ik meld me aan voor de masterclass op:     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.