Prijsvraag methode Nederlands 28 mei 2020

Leerlingen die met Taalpunt NL werken, opgelet! Dit jaar maken we een nieuwe, christelijke methode Nederlands (de opvolger van Taalpunt NL). We zoeken een naam voor de nieuwe methode. En daar hebben we jou voor nodig! Verzin jij de beste naam en win jij daarmee €25,-?

Even voorstellen… wij zijn Driestar onderwijsadvies. Wij maken lesmethodes voor het voortgezet onderwijs. Dit jaar maken we een nieuwe, christelijke methode Nederlands als opvolger van Taalpunt NL. Wil jij ons helpen aan een mooie naam?

Prijsvraag

Ben jij leerling in VMBO 1-4 of HV 1-3? Verzin dan een leuke naam voor de nieuwe methode. Hieronder vind je wat aandachtspunten die je hierbij kunnen helpen. Je kunt je naam inzenden door onderstaand formulier in te vullen. Uit de inzendingen kiezen we de beste naam. Die naam zullen we (eventueel aangepast) gebruiken voor de methode, jij komt op de website én wint €25,-! Meedoen kan tot 1 juli 2020. 

Aandachtspunten

De methode Nederlands is voor klas 1 t/m 4 vmbo en voor klas 1 t/m 3 havo/vwo. Het wordt een christelijke methode. Het spreekt voor zich dat we een Nederlandse naam zoeken. In de methode gaat het over: leesvaardigheid | schrijfvaardigheid | fictie | woordenschat | spreken, kijken, luisteren | taalkennis | spelling | grammatica. 

Vragen?

Heb je een vraag over deze prijsvraag? Mail naar Annemarie Nobel.

     
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Nieuwe naam    
     
Bevestiging    
Akkoord algemene voorwaarden:

Meer nieuws

  • Post-hbo-opleiding hoogbegaafdheid: Kinderen echt zien en begeleiden in hun ontwikkeling

   Wil je meer weten over de (hoog)begaafde leerling? Wil je de begeleiding van (hoog)begaafde leerlingen in je school naar een hoger plan trekken? Dan is onze post-hbo-opleiding hoogbegaafdheid iets voor jou!

  • VACATURE: Opleidingsdocent/projectleider (1,0 fte)

   Vind jij het een uitdaging om een nieuw terrein van onderwijs te verkennen en te ontwikkelen? Binnen Driestar educatief starten wij een pilot rondom het thema oudere kind. Wij zoeken iemand die als projectleider betrokken wil zijn bij het ontwikkelen en uitvoeren van deze pilot. Deze pilot wordt uitgevoerd met studenten van de pabo en de lerarenopleiding voortgezet onderwijs in samenwerking met het werkveld.

  • Burgerschapswet: uitstel, maar geen afstel

   Kort geleden stond het nieuwe wetsvoorstel burgerschapsonderwijs op de agenda van de Tweede Kamer. Omdat de coronacrisis de aandacht van de kamer opeiste, is de geplande bespreking uitgesteld. Voor de scholen is het belangrijk te beseffen dat uitstel geen afstel betekent. Invoering van de uitgebreide verplichting tot het geven van burgerschapsonderwijs staat nog steeds gepland voor augustus 2021. Hoe bereidt jouw school zich daarop voor?

  • Geloven in lesgeven

   Binnenkort verschijnt 'Geloven in lesgeven, didactiek als christelijke praktijk'. Dit boek is een belangrijke impuls voor het gesprek over christelijk onderwijs. Het helpt leraren op een andere manier naar hun didactische praktijk te kijken, zodat de christelijke identiteit het onderwijs nog sterker doortrekt.

  • Update: coronabeleid Driestar educatief

   De omstandigheden rond het coronavirus wisselen voortdurend. Op deze plek lees je een overzicht van de meest recente maatregelen van Driestar educatief, die erop gericht zijn verspreiding van het virus tegen te gaan en gezondheid van collega’s, studenten en bezoekers maximaal te waarborgen.