10 november: Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs

Het leek misschien lang een George Orwell-achtig idee: robots die slimmer zijn dan mensen. Maar dit is niet langer science fiction. Computers en algoritmes bepalen heel veel van ons leven en nemen menselijke functies over.
Dit noemen we Kunstmatige Intelligentie (KI) of Artificial Intelligence (AI) Ook in het onderwijs speelt dit en gaat dit spelen. Theologisch stelt ons dit voor vragen waarvan de antwoorden ons in ons ethisch handelen richting moeten geven in het onderwijs.

Tijdens deze bijeenkomst zal dr. ir. P.M. (Piet) Murre ingaan op de uitdagingen, bedreigingen én kansen in het onderwijs. Prof. dr. M.J. (Marc) de Vries zal vanuit een theologisch-ethische invalshoek reageren. 

Over de sprekers

Marc de Vries is hoogleraar christelijke filosofie aan de Technische universiteit van Delft, tevens hoogleraar didactiek van de bèta-schoolvakken. Piet Murre is lector didactiek en schoolvakken bij Driestar educatief.

Datum 

Vrijdag 10 november 2023 - 19.45 tot 22.00 uur

Locatie en tijd 

De Studium Generale-lezingen vinden plaats in het gebouw van Driestar educatief te Gouda. Deze avond start om 19.45u. Onze adresgegevens vind je hier

Kosten 

De kosten bedragen € 12,- per avond. 

Vragen?

Neem contact op via dit e-mailadres of bel 0182-540333.

Aanmelden

De inschrijving is gesloten.