9 - Is deze God onze God?

Prof. dr. A. Huijgen houdt een tweetal lezingen over Is deze God onze God? Over de ruige kanten van God in Bijbel en theologie. De lezingen zijn op 11 januari 2019 en 25 januari 2019.

Het staat er echt. Bijbelse aspecten en onze gevoeligheid
(11 januari 2019)

In de Bijbel vinden we heel wat teksten die ons ongerust zouden moeten maken, over Gods berouw, geweld, Gods zwijgen. Oude leesstrategieën werken niet meer, en nieuwer christendom dat vooral Gods beweeglijkheid benadrukt, duwt ook ongemakkelijke teksten weg. Ter plekke gaan we ook met elkaar in gesprek over Bijbelteksten en onze persoonlijke en culture moeiten.

Hoe hebben we het met God? Rechtvaardiging als sleutel
(25 januari 2019)

Aan de hand van de rechtvaardigingsleer zien we hoe oordeel, schuld en zonde wezenlijk zijn om het Evangelie te verstaan. Dat God in Christus goddelozen rechtvaardigt, geeft ruimte om te leven en reden om God te vertrouwen. Vervolgens stellen we onszelf de vraag, hoe we deze kern zelf kunnen verstaan en er uit leven, en hoe we dit over het voetlicht kunnen krijgen.9_A-Huijgen.jpg

Prof. dr. A. Huijgen is hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn.
 


Kosten

De kosten bedragen € 20,- voor het complete programma. Als je een losse avond bezoekt, betaal je € 12,50. Studenten van Driestar hogeschool betalen € 17,50 voor het complete programma (of € 10,- voor een losse avond).

Datum en locatie

De avonden starten om 19.45u in het gebouw van Driestar hogeschool. Onze adresgegevens vind je hier.
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor programma 9 ( Is deze God onze God?)
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Bijeenkomst    
Losse bijeenkomst:

     
Betaling    
Hierbij machtig ik Driestar educatief
om het hierboven genoemde bedrag van
​mijn rekening af te schrijven
NL00RABO1234567890
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.