8 - Aandachtig leven

‘Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in U.’ Wij leven met een onrustig hart in een gejaagde wereld. Welke waarde heeft rust, juist ook voor millenials en twintigers die de druk van de tijd als geen ander kennen?
 

‘Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in U.’ Een klassieke oneliner uit de vijfde eeuw na Christus die actueel blijft. Augustinus geeft hier in één zin weer hoe zijn zoektocht naar God eruitzag. Wij leven met een onrustig hart in een gejaagde wereld. Nooit eerder volgden veranderingen elkaar sneller op. Daarbij leven we ook in een tijd waarin we met veel tijdgenoten een diepe ervaring van crisis kennen. Wij weten ons gezegend met een rijke en toegankelijke wereld, maar kennen ook de keerzijde van keiharde competitie, verwachtingen en fragmentatie. Hoe vind je rust? Welke waarde heeft rust, juist ook voor millenials en twintigers die de druk van de tijd als geen ander kennen? Zijn er monastieke inzichten die ons hierin verder brengen? Ds. N.M. Tramper neemt ons tijdens deze avond mee in een boeiende zoektocht naar rust.

CV

Ds. N.M. Tramper is predikant, docent, leidinggevende en als coördinator Monastiek verbonden aan De Wittenberg. Ook schreef hij het boek Onrustig is ons hart – aandachtig leven in een veeleisende wereld.

Locatie en tijd 

De datum voor deze avond is dinsdag 23 mei 2023

De Studium Generale-lezingen vinden plaats in het gebouw van Driestar educatief te Gouda. De avonden starten om 19.45 uur. Onze adresgegevens vind je hier

Kosten 

De kosten bedragen € 12,- per avond. 

Vragen? 

Neem contact op via dit e-mailadres of bel 0182-540333. 

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor bovenstaand programma
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Betaling    
NL00RABO1234567890
Hierbij machtig ik Driestar educatief
om het hierboven genoemde bedrag van
mijn rekening af te schrijven
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.