7 - Ds. G. Boer en zijn betekenis voor de kerk

Op 17 januari 2023 is het vijftig jaar geleden dat ds. G. Boer (1913-1973) is overleden.  Hij heeft een grote betekenis gehad voor het geheel van de Nederlandse Hervormde Kerk en voor de breedte van de gereformeerde gezindte. Dit onderdeel van het Studium Generale-programma wordt georganiseerd door het Hersteld Hervormd Seminarium.

 

Programma en data 

 
Datum Inhoud Lector
Vrijdag 13 januari 2023 Ds. G. Boer over de bediening der verzoening
Als synodelid was ds. G. Boer intens betrokken op de discussie over de verzoening in de Nederlandse Hervormde Kerk. Hij nam hierin een minderheidspositie in. Dit geeft aan hoeveel ds. Boer was gelegen aan de bediening van de verzoening in de prediking.
Dr. P.C. Hoek
Vrijdag 3 februari 2023 Ds. G. Boer over de kerk
Ds. G. Boer was verschillende jaren voorzitter van de Gereformeerde Bond in de Nederlandse Hervormde Kerk. Karakteristiek voor hem was dat hij zei dat de bond wel mocht sterven als de kerk maar zou leven. Ds. Boer had een hartstocht voor de vaderlandse kerk en zocht naar herstel van haar eenheid. Hij had oog voor de katholiciteit van de kerk terwijl hij vasthield aan de confessionele begrenzing daarvan. 
Ds. J.L. Schreuders
Vrijdag 17 maart 2023 Ds. G. Boer over de gaven van de Geest
De theologie en spiritualiteit van ds. Boer kenmerken zich door aandacht voor de persoon en het werk van de Heilige Geest. Hij zag uit naar de volheid van het leven door de Geest. Dit leidde bij hem ook tot een bezinning op de vraag naar de gaven van de Heilige Geest. Kan de bezinning van ds. G. Boer de hedendaagse gereformeerde theologie verder helpen in het doordenken van het werk en de gaven van de Geest?
 Dr. C.P. de Boer
 
De lectoren zijn verbonden aan het seminarium van de Hersteld Hervormde Kerk (Vrije Universiteit).

Locatie en tijden 

De Studium Generale-lezingen vinden plaats in het gebouw van Driestar educatief te Gouda. De avonden starten om 19.45u. Onze adresgegevens vind je hier

Kosten 

De kosten bedragen € 12,- per avond. 

Meer informatie en aanmelden

Heb je nog vragen? Neem contact op via dit e-mailadres of bel 0182-540333. 

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor bovenstaand programma
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Bijeenkomst(en)    
Ik woon graag de volgende bijeenkomst(en) bij:


     
Betaling    
NL00RABO1234567890
Ik ga akkoord met automatische incasso:
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.