7 - De koers van de kerk in de samenleving

Wat gebeurt er in ‘BV Kerk’ en ‘McChurch’? Prof. dr. Maarten Kater kijkt op 17 januari 2020 met ons naar de koers van de kerk in de samenleving. 
 

Laten we als kerken en als christenen bij onze participatie in de maatschappij alles ‘ruimhartig’ los of houden we alles ‘enghartig’ vast? Het lijkt dat er onder christenen in Nederland steeds meer ontwikkelingen zijn die hen onderling verdelen. De een zoekt het in alle ramen naar buiten toe open zetten, de ander in het dichttimmeren van alle kieren en gaten. Wat zit daarachter? Of zit er juist niets achter en is dát het eigenlijke probleem? Wat doen we dan als oudere generatie onze jongeren aan? Is er in de kerk wel echt zicht op wat er in de samenleving aan de hand is, of roepen we maar wat? Vragen te over, zonder gemakkelijke antwoorden.

Deze avond een analyse aan de hand van wat er gebeurt in ‘BV Kerk’ (het instituut) en ‘McChurch’ (de kerk die bij mij past), de fatale gevolgen van een onjuiste koppeling tussen sociologie en theologie, een eenzijdig beeld van een christenleven als niet meer dan een pelgrimstocht en ten slotte een pleidooi voor een ruimhartig christenleven vanuit een innerlijke verworteling en vernieuwing vanuit de Schrift.

Prof. dr. Maarten Kater is hoogleraar praktische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn.

Locatie en tijden

De avond begint om 19.45 uur in het gebouw van Driestar hogeschool. Onze adresgegevens vind je hier.

Kosten

De kosten voor deze avond bedragen € 12,50. Studenten van Driestar hogeschool betalen € 10,-.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor programma 7 (De koers van de kerk in de samenleving)
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Betaling    
Hierbij machtig ik Driestar educatief
om het hierboven genoemde bedrag van
mijn rekening af te schrijven
NL00RABO1234567890
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.