7 - CLO-Literatuurdag ‘Het nagelaten geloof’

Wel7_Logo-CLO.pngke sporen heeft het geloof getrokken in het werk van auteurs? En wat als de auteur het geloof achter zich laat, blijft de nalatenschap altijd aanwezig? ‘Het nagelaten geloof’ is het thema van de jaarlijkse CLO-Literatuurdag op 17 november 2018. De lezingen worden verzorgd door Maarten van der Graaff en Els Florijn. Deze dag wordt georganiseerd door het Christelijk Literair Overleg in samenwerking met het Studium Generale en het tijdschrift Liter.

  Na de lunch zijn er twee workshoprondes, waarin de ontmoeting tussen schrijver en lezer centraal staat. Diverse auteurs van recent werk zullen aanwezig zijn, waaronder: Frans Willem Verbaas, Ype Viersen, Els Florijn, Arie Kok en Pieta van Beek. De literatuurdag wordt afgesloten met de uitreiking van de tweejaarlijkse CLO Juryprijs voor het beste boek uit 2016 en 2017 waarin het christelijk geloof een rol van betekenis heeft.

7_Maarten-van-der-Graaff.jpg
Maarten van der Graaff publiceerde diverse dichtbundels, waarmee hij prestigieuze prijzen won. In 2017 debuteerde hij als romanschrijver met het door recensenten hooggewaardeerde Wormen en engelen. In dit boek speelt zijn gereformeerde jeugd op Goeree-Overflakkee een belangrijke rol.
7_Els-Florijn.jpeg
Els Florijn publiceerde onder andere vier romans, waarvan Het meisje dat verdween uit 2010 een bestseller werd en de BCB Publieksprijs in de wacht sleepte. Rode Papaver en het actieboek Zeeglas, beide uit 2017, zijn haar nieuwste boeken

Locatie en tijden

De CLO-Literatuurdag wordt gehouden in het van Driestar hogeschool. Onze adresgegevens vind je hier. Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Kosten

De kosten bedragen € 27,50. Donateurs CLO, studenten Driestar en abonnees Liter betalen € 22,50. Uitgebreid lunchbuffet en twee consumptiebonnen zijn bij de prijs inbegrepen. 

Aanmelden

Meer informatie over het programma vindt u op www.christelijkliterairoverleg.nl.
U kunt zich vanaf 1 september 2018 via deze website aanmelden.