6 - Boekpresentatie 'De gedenkbalk van het Grote Huis'

Op 9 november 2018 geeft dr. Ewald Mackay, in samenwerking met uitgeverij De Banier, een boekpresentatie. Hij behandelt dan zijn nieuwste boek: De gedenkbalk van het Grote Huis. Een persoonlijk perspectief op de geschiedenis

  6_kaft-boek.jpgSommige eeuwenoude boerderijen hebben een gedenkbalk, waarin de bewoners belangrijke gebeurtenissen markeren. Dit nieuwe boek van Ewald Mackay is een gedenkbalk in woorden. Deze gedenkbalk bevindt zich in het Grote Huis van de joods-christelijke geloofstraditie. Dit huis staat aan de rivier van de tijd die in God als haar Bron ontspringt. Vanuit Israël en via de Grieks-Romeinse wereld is ook Europa onderdeel geworden van het Grote Huis. Meer dan 1500 jaar heeft de joods-christelijke geloofstraditie hier gebloeid en zij leeft tot vandaag de dag voort, zij het dat haar plaats in de huidige cultuur niet meer vanzelfsprekend is.

De auteur markeert tal van personen, gebeurtenissen en denkbeelden op de gedenkbalk vanuit een persoonlijk, christelijk perspectief. Hij sluit daarbij aan bij de middeleeuwse vorm van geschiedschrijving, die inzette bij de schepping en doorliep tot de eigen tijd.
 
Mackay geeft een lezing met als titel geschiedenis tussen Avondland en Morgenland. Op zoek naar een christelijke visie op de geschiedenis. Hij gaat in op de hoofdlijn van zijn boek en op zijn geschiedsopvatting. Enkele genodigden zullen kort reageren en er is ruimte voor discussie met het publiek.
 6_Ewald-Mackay.jpg
Dr. Ewald Mackay (1964) is historicus en filosoof en doceert Cuma aan Driestar hogeschool. Hij schreef verschillende boeken op het grensvlak van geschiedenis, filosofie en theologie.

Kosten

De kosten voor deze avond bedragen € 12,50. Studenten van Driestar hogeschool betalen € 10,-.

Locatie

Het programma vindt plaats op 9 november 2018 en start om 19.45u in het gebouw van Driestar educatief. Onze adresgegevens vind je hier.
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor programma 6 (Boekpresentatie De gedenkbalk van het Grote Huis)
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Betaling    
Hierbij machtig ik Driestar educatief
om het hierboven genoemde bedrag van
mijn rekening af te schrijven
NL00RABO1234567890
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.