5 - Het vinden van een eigen weg

Er leven allerlei beelden over jongeren en hun religieuze identiteitsontwikkeling, zowel binnen de samenleving als binnen christelijke kringen. Zo zouden jongeren volledig geïndoctrineerd worden, massaal het geloof verlaten of juist steeds meer toegewijd en devoot christen worden. Maar kloppen deze beelden wel? En hoe zit het met de religieuze identiteitsontwikkeling: wat is dat precies en hoe gaat dat in z’n werk bij jongeren? Welke rol heeft de omgeving op dit proces?
 

Tijdens deze interactieve avond gaat Anne-Marije de Bruin-Wassinkmaat in op genoemde vragen, mede vanuit de bevindingen van haar proefschrift over de religieuze identiteitsontwikkeling van reformatorisch opgevoede jongeren. Ze bespreekt wat jongeren nodig hebben van opvoeders in gezin, school en kerk en er zal veel ruimte zijn voor onderling gesprek en reflectie op wat dit betekent voor de praktijk van geloofsopvoeding en godsdienstige vorming.

CV

Dr. Anne-Marije de Bruin-Wassinkmaat is godsdienstpedagoog en werkt als docent bij Driestar hogeschool en als onderzoeker bij Driestar hogeschool en de PThU (Protestantse Theologische Universiteit). Momenteel is zij bezig met een postdoctoraal onderzoek naar de rol van reformatorische opvoeders in gezin, school en kerk in de godsdienstige vorming van jongeren. Ze verdedigde in december 2021 haar proefschrift ‘Het vinden van een eigen weg. Een onderzoek naar de religieuze identiteitsontwikkeling van jongvolwassenen die in een reformatorisch opvoedingsmilieu in Nederland zijn opgegroeid’.

Datum 

Vrijdag 14 april 2023 

Locatie en tijd 

De Studium Generale-lezingen vinden plaats in het gebouw van Driestar educatief te Gouda. Deze avond start om 19.45u. Onze adresgegevens vind je hier

Kosten 

De kosten bedragen € 12,- per avond. 

Vragen? 

Neem contact op via dit e-mailadres of bel 0182-540333.  

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor bovenstaand programma
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Betaling    
NL00RABO1234567890
Hierbij machtig ik Driestar educatief
om het hierboven genoemde bedrag van
mijn rekening af te schrijven
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.