4 - CLO-Literatuurdag ‘De andere wereld'

7_Logo-CLO.png‘De andere wereld’ is het thema van de jaarlijkse CLO-Literatuurdag op zaterdag 9 november 2019. Deze dag wordt georganiseerd door het Christelijk Literair Overleg in samenwerking met het Studium Generale en het tijdschrift Liter.

  Grenzen opzoeken en verkennen, voor schrijvers is dit dagelijks werk. Dat andere dorp, die verlaten stad, de onherbergzame natuur, de grenzen in tijd, de ellendige oorlog, de pest in de middeleeuwen, het verraad in de familie. De andere wereld naderbij komen. Een vreemdeling kan een vriend worden, een vriend een vijand. Omdat goede schrijvers achter de grenzen durven te kijken, kunnen ze veel voor lezers betekenen. Empathie (hoe is die ander, en waarom) is misschien wel de grootste opbrengst van literatuur.

De dag staat in het teken van de ontmoeting tussen schrijvers en lezers, waarbij we zoeken naar wat geloof en literatuur elkaar te zeggen hebben. Hoofdsprekers op deze dag zijn Louis Kruger, predikant voor de binnenscheepvaart en auteur van diverse romans, en dr. Tjerk de Reus, literatuurcriticus bij De Nieuwe Koers en het Friesch Dagblad.

Na de lunchpauze worden twee workshoprondes gehouden. Diverse auteurs van recent werk zullen hierbij aanwezig zijn. Ook zijn er dit keer diverse praktische workshops over schrijven, vertellen en dichten. De invulling van het workshopprogramma wordt bekendgemaakt op de website van het CLO.
 
De literatuurdag wordt afgesloten met de bekendmaking en prijsuitreiking van de verhalenwedstrijd over het thema ‘De andere wereld’ die het Nederlands Dagblad, uitgeverij Kok, Boekencentrum en het CLO organiseren.

Locatie en tijden

De CLO-Literatuurdag wordt gehouden in het gebouw van Driestar educatiefl. Onze adresgegevens vind je hier. Het programma is op 9 november 2019 en duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Kosten

De kosten bedragen € 27,50. Donateurs CLO, studenten Driestar hogeschool en abonnees Liter betalen € 22,50. De lunch, koffie, thee en een hapje en drankje na afloop zijn bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden

Meer informatie over het programma en aanmelding vind je hier.
U kunt zich vanaf 2 september 2019 via genoemde website aanmelden.