4 - Cantate Der Herr denket an uns

De meer dan tweehonderd cantates van J.S. Bach zijn prachtige muzikale en theologische uitwerkingen van bekende levensthema’s zoals vertrouwen, angst en geloof. Voorafgaand aan de cantatedienst op zaterdagmiddag in de Sint-Janskerk in Gouda organiseren we deze introductie. We diepen de cantate uit om zo de schatten erin te ontdekken.

Cantate Der Herr denket an uns

Op zaterdagmiddag 29 september 2018  zingt het projectkoor van Driestar educatief cantate BWV 196 ‘Der Herr denket an uns’ van J.S. Bach in een cantatedienst. Deze staat onder leiding van dirigent Ton van Driel en wordt gehouden in de Sint-Janskerk in Gouda.
 
Vooraf bieden wij u in het gebouw van Driestar educatief een introductie op deze cantate aan. Daarin gaat Mariëlle Heidekamp in op de ontstaansgeschiedenis van deze cantate en maakt de structuur met luistervoorbeelden duidelijk. ’s Middags krijgt u een rondleiding langs de Goudse Glazen, de gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk. Daarna kunt u vanaf uw gereserveerde plaats de
cantatedienst meemaken.

Programma

10.00 uur         Ontvangst
10.20 uur         Opening
10.30 uur         Introductie op de cantate
12.20 uur         Lunch
14.30 uur         Rondleiding Goudse Glazen in de Sint-Janskerk
15.45 uur         Gereserveerde plaats innemen in de Sint-Janskerk
16.00 uur         Cantatedienst

Locatie

Het morgenprogramma vindt plaats in het gebouw van Driestar educatief. Daarvandaan is het ongeveer vijftien minuten lopen naar de Sint-Janskerk in de binnenstad, Achter de Kerk 16 in Gouda (hoofdingang is onder de toren), waar de rondleiding is en de cantatedienst wordt gehouden.

Kosten

Het introductieprogramma kost €25,- per persoon, inclusief lunch. Kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis deelnemen. De cantatedienst zelf is voor iedereen gratis bij te wonen.
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor programma 4 van het Studium Generale (Cantate Der Herr denket an uns).
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Maaltijd    
Dieetwensen:


     
Betaling    
Hierbij machtig ik Driestar educatief
om het hierboven genoemde bedrag van
mijn rekening af te schrijven
NL00RABO1234567890
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.