12 - Voltooid leven?!

Voltooid leven: een onmogelijke mogelijkheid? Kun je het leven voltooien en is er sprake van voltooid leven? Wanneer is het dan voltooid en wie bepaalt dat? Heeft leven iets in zich wat ten diepste door moet gaan? En is het einde van het leven meer een afbreuk dan een voltooiing? Op 20 maart 2019 denken we in drie korte lezingen na over deze vragen na en daarna gaan we met elkaar in gesprek.

 
Deelname aan deze avond is gratis. 
 
12_Diederik-van-Dijk.jpgMr. D.J.H. van Dijk (Eerste Kamerlid en directeur van de NPV) gaat in op de actualiteit. Waar liggen de vragen en spanningsvelden? Wat doen we met psychisch lijden, lichamelijk lijden, geen lijden ... en voltooid leven? Hij geeft ook een verkenning van de levensbeschouwelijke, maatschappelijke en politieke ontwikkeling ten aanzien van het levenseinde
 
12_H-R-Keurhorst.jpgDrs. H.R. Keurhorst (docent ethiek van de CGO) gaat na welke ethische vragen en problemen er zijn. Wat is de richtlijn van de christelijke ethiek?


Twee aandachtspunten staan centraal:
  • Het spreken van de Bijbel over Gods wil ten aanzien van levensdoel
  • De christelijke inbreng in de actuele ethische discussie rond ‘voltooid leven’
12_ds-G-J-Baan-(4).jpgDs. G.J. Baan (docent pastoraat) behandelt de 'kunst van het sterven' ('ars moriendi').
Hij schenkt aandacht aan het Bijbelse perspectief met betrekking tot het beleven van het levenseinde en aan de huidige pastorale benaderingen en rituelen met betrekking tot het levenseinde.

Cursus Godsdienstonderwijs

Deze avond is een thema-avond van de Cursus Godsdienstonderwijs, een hbo-opleiding die haar standplaats heeft op Driestar hogeschool. Deelname aan deze avond is gratis. Als u wilt, kunt u informatie krijgen over de studiemogelijkheden. De studenten van de CGO volgen deze avond omdat die in hun curriculum is opgenomen.

Locatie

De avond start om 19.45u in het gebouw van Driestar hogeschool. Onze adresgegevens vind je hier.

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor programma 12 (Het leven voltooid?)
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Betaling    
Hierbij machtig ik Driestar educatief
om het hierboven genoemde bedrag van
​mijn rekening af te schrijven
NL00RABO1234567890
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.