Projectkoffer Vogels in de wijk

Vogels tellen is hip! Door dit met kinderen te doen ontdekken zij de vogelrijkdom in hun eigen (school)omgeving. Buiten naar vogels speuren vraagt concentratie, samenwerking en geduld en levert op dat kinderen een onderzoekende en verwonderende houding krijgen ten opzichte van de natuur.
In de klas leren ze vervolgens alles over het uiterlijk van vogels, hun gedrag en hoe je vogels naar de schoolomgeving kunt lokken. Het eindproduct van dit project is een Vogelinformatiecentrum waar ze al hun kennis en enthousiasme over kunnen brengen op bezoekers.
Deze koffer is geschikt voor groep 6, 7 en 8.
 
Inhoud koffer:

Lesidee├źn: Handleiding met achtergrondinformatie, leskaarten en bijlagen

Boeken: Zakgids Vogels van Nederland, Easy Vogelgids, Vogels voor de kust, Weidevogels, Meer vogels in de tuin (3 x), 12 tijdschriften, 12 zoekkaarten Wildzoekers, Herkenningskaarten Vogels van Nederland (15 x), Weidezoekkaart, Kaart Vogels kijken langs de kust, Bos Natuurwijzer, opdrachtkaart veren

Plaatmateriaal: etui met A4-platen en A3-platen; poster

Audiovisueel materiaal: dvd The Travelling Birds

Overig materiaal: doos met veren en vleugels, doos met kippeneierschalen, diverse dozen met eieren, doos met struisvogelei, 15 loepjes, drinkschaaltje voor vogels, 5 verrekijkers in tas, doos met 3 nesten

Recensies:
"Ideaal die map vol lesidee├źn! Prachtige vogelplaten + aanschouwelijk materiaal. We hebben ook een vogelexcursie gehad met het IVN. Een geslaagd project!!!"
 
 
 

>> Leenvoorwaarden
[afmetingen: 58 x 38 x 37 cm; gewicht: 20 kg]