Zomerse digibordboeken Geplaatst op 9 juli 2018

Speciaal voor de laatste schoolweek: gratis zomerse digibordboeken

Nog maar een paar weken te gaan voordat iedereen mag genieten van een welverdiende vakantie. Speciaal voor de laatste schoolweek heeft Delubas voor elke groep een prachtig boek, spannend verhaal of boeiende informatieve tekst digitaal beschikbaar gemaakt, om met de hele groep te lezen op het digibord. Natuurlijk hebben alle boeken en verhalen iets te maken met de zomer. De digitale boeken en verhalen zijn gratis beschikbaar. Bovendien vind je leuke lessuggesties bij elke titel.

Natuurlijk kun je ook gewoon zelf voorlezen met een van onze jeugdboeken. De mediatheek heeft ze>>> 

P.S. We zijn nog tot 17 juli open.

Meer nieuws

  • Gewoon lesgeven

   Als leraar ervaar je veel werkdruk. Dagelijks komen er allerlei zaken op je af die veel tijd en aandacht vragen. Dit kunnen problemen zijn die zich maar niet lijken op te lossen, of collega’s die regels en afspraken zijn vergeten. En terwijl je de plooien van de dag glad strijkt, schiet je te binnen dat je bij een vergadering of overleg wordt verwacht. ’s Avonds plof je op de bank en verzucht je: ‘Kon ik maar weer eens gewoon lekker lesgeven.’

  • Stefan Paas: nieuwe Theoloog des Vaderlands

   Tijdens de Nacht van de Theologie die 27 oktober gehouden werd, is Stefan Paas benoemd tot de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Paas ziet de benoeming als ‘een vehikel om theologie naar de samenleving te brengen’.

  • Eetbare boekenleggers

   In de bibliotheek van Gouda, die met haar eetbare geschiedenis prachtig in het thema past, is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland gestart.

  • Hella S. Haasse: de 'Grande dame' van de Nederlandse literatuur

   Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Hella S. Haasse werd geboren. Ter gelegenheid hiervan werd in de Nieuwe Kerk te Amsterdam een gedenksteen onthuld. In het jaar 1948 zou Hella S. Haasse definitief de literatuur binnenwandelen.

  • Teamwork makes the dream work

   Leerlingen doelgericht laten samenwerken heeft veel voordelen. Samenwerkend – of coöperatief – leren werkt net als een hefboom. Als je een hefboom goed gebruikt, kun je met weinig moeite een zware last tillen. Zo is het ook met coöperatieve leerstrategieën: als je ze goed gebruikt, kun je met weinig moeite de onderwijsresultaten radicaal verbeteren.