Zeeuwen gezellig samen naar reünie 27 juni 2019

Een groep van 22 Zeeuwen hoopt zaterdag 7 september ook naar de reünie te komen van De Driestar. Zij gaan voor een reünie met een plus: een nachtje weg en een ontmoeting met oud-studiegenoten in Gouda.Het idee om de reünie extra waarde te geven, kwam van een aantal collega’s van Jan Willem Nieuwenhuyzen. In het dagelijks leven is Jan Willem directeur op de Herman Faukeliusschool en Petrus Immensschool in Middelburg. En natuurlijk oud-student aan de Driestar hogeschool.

Hoe ontstond het plan om het zo aan te pakken?

“Via social media hoorden we dat er een reünie aankwam. In mijn enthousiasme riep ik: ‘Als er 10 mensen meegaan, organiseer ik het’. Dat ging nogal snel, inmiddels hebben zich 22 collega’s aangemeld. Sommigen zijn geen oud-Driestar-gangers, maar gaan gewoon voor de gezelligheid mee. Als team is het meteen een soort van personeelsuitje.”

Wat gaan jullie doen?

“We rijden vrijdagmiddag na schooltijd naar Gouda, waar we een hapje eten bij Gewoon Gouds. Daarna checken we in het in het Campanile Hotel, ook in Gouda. De volgende ochtend ontbijten we gezellig samen, waarna we naar De Driestar gaan voor de reünie. Daar hopen we vele bekenden te ontmoeten en samen herinneringen op te halen aan onze mooie pabo-tijd.” 

Wat is jouw mooiste herinnering aan je Driestar-tijd?

“Voor mij is dat toch de tijd dat ik in de kost zat bij tante Pie, zij bestierde een mini-internaat met vier studenten in Stolwijk. Pie was een alleenstaande vrouw die generaties pabo-studenten in huis heeft gehad. Vanuit Stolwijk gingen we per fiets of met de bus naar Gouda. Een prachtige tijd!”

Van welke docent zou je graag nog een les volgen? En waarom?

“Ruud Buitink. Ik kijk terug op de mooie momenten van koorzang die ik bij hem heb gehad. Bijvoorbeeld in pabo 1, toen we Dettingen te Deum van Händel instudeerden. Daar heb ik erg van genoten!”

Wil jij oud-klasgenoten of docenten ook weer eens ontmoeten? Kom dan 7 september ook naar de reünie van de Driestar. Geef je hier op.

 

Meer nieuws

  • Meer dan 50 jaar terug in de tijd

   In 1963 binnenstappen op de kweekschool De Driestar, 4 jaar later met een onderwijsbevoegdheid voor het lager onderwijs naar buiten komen. Dat is de historie van Bep van Vliet, geboren Van Dam, als je praat over De Driestar. Meer dan 50 jaar later is de band met De Driestar en het onderwijs er nog steeds.

  • Blik terug in de tijd! - internaat

   Blik terug in de tijd! - internaat

  • 'De Driestar wil zichzelf blijven in hbo-wereld'

   Driekwart eeuw bestaat de Driestar in september. De in 1944 opgerichte kweekschool in Krabbendijke ontwikkelde zich tot een hogeschool die duizenden docenten opleidde. Meesters en juffen, leraren en leraressen die vervolgens weer klassen vol kinderen onderwijs gaven. Een terugblik en een vooruitblik met huidig bestuurder drs. L. N. Rottier (60) en zijn voorganger, ir. M. Houtman (76).

  • Het fenomeen Driestarstel: Gerrit-Dinant en Alijanne ter Harmsel

   Al zo’n 75 jaar zijn ze er, Driestarstellen. Net zolang als de geschiedenis van 'de Driestar'. Begonnen in 1944 in Krabbendijke als kweekschool op reformatorische grondslag. Nu siert de naam 'Driestar' op twee scholen in Gouda: Driestar hogeschool en Driestar college.

  • Blik terug in de tijd! - Docenten

   Blik terug in de tijd! - Docenten