‘Zal ik dan toch mijn Engels gaan verbeteren?’ 8 februari 2024

Een vraag die jij jezelf misschien al lang stelt, maar waar je nog niets mee hebt gedaan. ‘Zal ik dan toch een cursus Engels gaan doen, om mijn taalvaardigheid te verbeteren?' Dat snappen wij helemaal.

Naast de drukte op school, zijn er nog honderd-en-een andere dingen, die jouw aandacht vragen. Maar het kan zomaar zijn, dat je al langere tijd met de gedachte speelt, om aan je Engels te gaan werken. Welke redenen zouden er kunnen zijn om aan de slag te gaan? 

Drie redenen om mijn Engelse taal te verbeteren:

 1. Ik sta meer ontspannen voor de klas, als ik wekelijks de Engelse les geef aan mijn leerlingen. Ik beheers een meer uitgebreide Engelse woordenschat, ik raak gewend aan het spreken van de Engelse taal en klanken en ‘by doing’ over mijn spreekangst heen. 
 2. In het dagelijkse leven, komen we niet elke dag mensen tegen, waar we Engels mee kunnen praten. Daarom gaat de ontwikkeling van onze spreekvaardigheid vaak langzamer dan onze luister- en leesvaardigheid. Door een keer in de 2 weken mensen op de Cambridge cursus te ontmoeten, geeft mij dit de gelegenheid om Engels te spreken in een veilige en opbouwende omgeving. Hierdoor groeit mijn niveau van spreekvaardigheid een stuk sneller. 
 3. Tijdens de vakanties of familiebezoek in het buitenland, kan ik mij beter uitdrukken en zeggen wat ik precies wil of nodig heb. Naast het geven van het vak Engels op school, is het ook fijn om in andere landen en situaties, vaardiger te zijn in het Engels.  

Volg de Cambridge cursus

Op 19 maart 2024 (locatie Amersfoort) en 20 maart 2024 (locatie Gouda) start de Cambridge cursus met zes bijeenkomsten rond het oefenen van de Engelse vaardigheden, zoals Speaking, Listening, Reading and Use of English. 

De bijeenkomsten duren 2,5 uur en staan volop in het teken van leren, ontwikkelen en opbouwen van de Engelse taal op B2 en C1 niveau. 

Schrijf je daarom nu in voor de Cambridge cursus! Welke reden jij ook hebt om je Engels te verbeteren, wij kijken er naar uit om met jou aan de slag te gaan, om het Engels nu écht te verbeteren. Most welcome!

Meer nieuws

  • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

   Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

  • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

   Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

  • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

   We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

  • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

   Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

  • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

   Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.