Week van het Nederlands 2017 10 oktober 2017

Van 7 tot en met 14 oktober 2017 vindt de Week van het Nederlands plaats. Met dit initiatief wil de Taalunie aandacht vragen voor de meerwaarde van het Nederlands.

Tijdens de week worden in Vlaanderen en in Nederland talloze activiteiten georganiseerd, die laten zien dat het Nederlands een levendige en aantrekkelijke taal is. De Week van het Nederlands wordt ondersteund door een website waarop organisaties en particulieren activiteiten kunnen aanmelden:  www.weekvanhetnederlands.org.

Klik hier om mee te doen aan de spellingswedstrijd. Beantwoord tien meerkeuzevragen over de meest geraadpleegde spellingkwesties op de Taaltelefoon. Wie 10 op 10 haalt, maakt kans op een van de 20 boekenbonnen van 30 euro.

Krijg je de smaak te pakken of blijkt dat je nog wel wat moet oefenen? Maak gebruik van de materialen uit onze mediatheek>>> 

Je bent al lid vanaf € 25 per jaar. Lees meer>>>


 

Meer nieuws

  • Karaktervorming met Deugdenvriendjes

   Geef voorbeelden hoe je de deugd in hem of haar hebt gezien en hoe je de deugd zelf toepast.

  • Schrijf je eigen boek

   Je eigen boek schrijven: een fantastische leesbevorderingsactiviteit voor alle kinderen, maar zeker ook geschikt voor de hoogbegaafde leerlingen in je groep!

  • Jona ging naar NinevĂ©. Ga je mee?

   In het Rijksmuseum van Oudheden is een tentoonstelling rondom Ninevé. Voor de hoogste groepen in het basisonderwijs is er een educatieve rondleiding.

  • W.G. van de Hulst sr. en het onderwijs

   W.G. van de Hulst was niet alleen kinderboekenschrijver, maar ook hoofdonderwijzer en onderwijshervormer.

  • Schuberts in Kinderboekenmuseum

   Prentenboekenmakers Ingrid en Dieter Schubert schonken hun archief in bruikleen aan het Kinderboekenmuseum in Den Haag waar de komende maanden een expositie van hun werk te zien is.