Vragen over hoogwater in de klas? Geplaatst op 9 januari 2018

Verschillende gebieden in Nederland hebben deze week te maken met hoogwater. Met hulp van onze mediatheek kun je met je klas stilstaan bij onze immer voortdurende strijd tegen het water.

De watersnoodramp van 1953 heeft Nederland letterlijk en figuurlijk gevormd tot wat het nu is. Dit jaar is het 65 jaar geleden dat de ramp plaatsvond.

Wil je hierbij stil staan met je klas? Geef dan dit onderdeel van onze vaderlandse geschiedenis in de klas vorm met behulp van onze projectkoffer Watersnoodramp 1953. De koffer kan gebruikt worden in de groepen 6 t/m 8.

Kijk op de projectkofferpagina wat er allemaal inzit en reserveer direct>>>

Of leen één van onze andere materialen die betrekking hebben op de watersnood(ramp)>>>

Je kunt de projectkoffer lenen zonder lidmaatschap (€ 20 per week). Losse materialen kunnen alleen geleend worden met een lidmaatschap. Dan leen je de projectkoffers met korting. Lees daarvoor de uitleenvoorwaarden.

Meer nieuws

  • Rijtoer, hoedjes en troonrede

   Binnenkort is het weer zo ver: dan vergapen we ons aan militair vertoon, de prachtige Gouden… o nee, Glazen Koets, de mooie jurk van koningin Máxima en beoordelen we wie dit jaar de meest excentrieke hoed op heeft. Maar wat is Prinsjesdag nu eigenlijk echt?

  • Weekend van de Wetenschap

   Weekend van de Wetenschap is hét landelijke evenement voor wetenschap en technologie. Op 6 en 7 oktober openen bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea hun deuren voor kinderen.

  • De kwaliteit van de vraag wordt bepaald door het antwoord

   Goede vragen stellen is een kunst. Als we écht open vragen durven stellen, wordt het creatieve denkvermogen van kinderen geprikkeld.

  • Zomerse digibordboeken

   Speciaal voor de laatste schoolweek: gratis zomerse digibordboeken

  • Geanimeerde prentenboeken voor peuters en kleuters

   Peuters leren gemiddeld 2 a 3 nieuwe woorden per dag. Met de geanimeerde prentenboeken leren peuters 5 a 6 nieuwe woorden in een half uur.