Veranderen om hetzelfde te blijven   12 september 2017

Bij Driestar educatief zijn dit najaar twee vacatures in het managementteam. We zoeken één manager voor de hogeschool en één voor de nieuw gevormde afdeling Support. Dat heeft alles te maken met onze ontwikkeling naar een duurzame en innovatieve organisatie. Op die manier kunnen we onze missie blijven uitvoeren.

Om een stabiele en duurzame organisatie te kunnen zijn, moeten we als eerste blijven werken aan onze basiskwaliteit, met goed onderwijs en goede zorg als ideaal. Tegelijkertijd is ons instituut voortdurend in beweging en blijven we vernieuwen en innoveren. Wat betekent dit?

Primaire proces op orde

Het gaat om de opleidingen die we bieden, om onderwijsadvies en opvoedondersteuning en om het onderzoek dat we doen: we willen veel aandacht (blijven) geven aan het primaire proces van Driestar educatief, zodat we uitstekende kwaliteit leveren. Dit heet niet voor niets het primaire proces. Daar gaat het om.

Blijven innoveren

Om ook op langere termijn de goede diensten te kunnen bieden, moeten we alert zijn op ontwikkelingen om ons heen. Daarom proberen we goed te luisteren naar het werkveld en steeds in gesprek te zijn met onze scholen. Daarnaast zijn we erop gericht om nieuwe inzichten in onderwijs en didactiek in onze eigen diensten en producten een plek geven. Om dat laatste te bereiken, moeten we blijven innoveren.

Aparte aandacht

Aandacht voor uitvoering en innovatie dus – twee belangrijke speerpunten voor het college van bestuur van Driestar educatief. We hebben echter gemerkt dat als deze twee dingen teveel door elkaar lopen en door dezelfde mensen gedaan worden, ze elkaar in de weg kunnen zitten. We kiezen er dan ook voor om meer aparte aandacht te geven aan beide aandachtsgebieden en maken dat duidelijk in onze organisatiestructuur.

Management hogeschool

We benoemden Kees Ritmeester (nu opleidingsmanager van onze pabo) als programmamanager innovatie. Hij wordt verantwoordelijk voor de innovatieve projecten. Daarnaast voegden we het management van de pabo en de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs (lvo) samen, zodat er één hogeschoolmanagementteam ontstaat. Dit team is verantwoordelijk voor de uitvoer van alle gesubsidieerde opleidingen: pabo, lvo, hbo pedagogiek en de masteropleidingen. Door de benoeming van Kees Ritmeester is er nu een vacature Opleidingsmanager in dit team. De andere leden zijn Annelies Kraaiveld en Wim Westenberg. (Wim is de opvolger van Piet Murre, die sinds september lector is binnen ons onderzoekscentrum.)

Afdeling Support

Het primaire proces kan alleen goed verlopen als alle ondersteunende processen, van catering tot studentenadministratie, goed georganiseerd zijn en de goede dingen doen. Om de samenhang van deze processen beter te realiseren brengen we alle ondersteunende teams bij elkaar in de afdeling Support. Deze afdeling krijgt twee managers. Eén daarvan is Kees Codee, nu manager facilitair bedrijf. Daarnaast hebben we een vacature Manager Support geopend voor een tweede manager.

Missie

Organisaties moeten veranderen om hetzelfde te blijven. Als onderwijsinstituut moeten we steeds reageren op ontwikkelingen in de samenleving en in onze organisatie om onze oorspronkelijke missie te kunnen blijven realiseren. Daarom richten we onze organisatie zo in dat er aan de ene kant ruimte komt voor innovatie, maar dat ook ons primaire proces alle aandacht krijgt die het verdient. Ben of ken je iemand die aan daaraan leiding wil geven? Reageer op een van onze vacatures! Als collega’s kunnen we ons dan volop blijven inzetten voor het vormen, inspireren en ondersteunen van (aankomende) leraren voor goed, christelijk onderwijs.

Benieuwd naar werken bij Driestar educatief? Bekijk wat voor werkgever wij zijn in onderstaande video:

 

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.