Vanavond: Kerstzangavond Driestar hogeschool 14 december 2020

Vanavond is het zover: de Kerstzangavond 2020. Een moment waar wij, de studenten en veel van jullie ieder jaar naar uitkijken. Als afsluiting van het jaar, met elkaar en met God.

Na zo'n bewogen jaar keken we er misschien wel meer naar uit dan normaal om gezamenlijk in de Sint-Janskerk te kunnen luisteren naar alle koren,  te mediteren en samen te zingen. Juist in deze donkere dagen zou het ons allen goed doen om samen te zijn en stil te staan bij het kerstfeest.

Maar de situatie in Nederland is ernstig en als jullie niet naar de Kerstzangavond kunnen komen, brengen we de Kerstzangavond naar jullie thuis. De afgelopen week is er daarom hard gewerkt door de vakgroep muziek, de pabostudenten en een hoop medewerkers van de hogeschool om het hele programma op te nemen, zodat we vanavond online de Kerstzangavond kunnen beleven.

Onder begeleiding van Arjen Uitbeijerse, Loes van Schothorst, Mariëlle Heidekamp, Arnold Blok en Geraldine van Gelder brengen verschillende klassen uit pabo 1 tot en met pabo 3 en de vakspecialisten muziek verschillende liederen ten gehore. Ds. K.J. Kaptein houdt een meditatie en meneer Rottier sluit de avond af.

Vanaf 19.30 is de Kerstzangavond hier te bekijken! Kijk jij ook mee?

Meer nieuws

  • Diagnostiek van ernstige enkelvoudige dyslexie in coronatijd

   De dyslexiezorg voor kinderen gaat bij Driestar educatief door, ondanks dat basisscholen gesloten zijn als gevolg van de lockdown die op 14 december 2020 werd afgekondigd.

  • Begin met een gedicht - ook online!

   Ook in deze tijd van online lesgeven is het prima mogelijk om een les met een gedicht te beginnen. Je hebt dan een kort, maar mooi gezamenlijk moment met je klas. Het voorlezen kun je uitbreiden met een opdrachtje.

  • Webinars introductie burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • We zijn er voor jou: gratis vragenuur onderwijs in coronatijd

   De tweede lockdown vanwege het coronavirus vraagt veel van ons. Op persoonlijk vlak maar ook in ons werk op school, naar leerlingen en naar collega-docenten. Driestar onderwijsadvies wil je daar graag bij helpen. Daarom starten vanaf volgende week de coronavragenuurtjes om je op weg te helpen met vragen, samen te sparren over onderwerpen waar je tegenaan loopt en je te inspireren met ideeën.

  • Rapportenvergadering: Zien!vo geeft inhoud

   Een bonte verzameling van activiteiten en meningen: de rapportenvergadering. Waar de een constructief probeert bij te dragen is de ander bijna in slaap gesukkeld. Weer een ander doet wat nakijkwerk, terwijl een vierde de tijd tot het weekend aftelt en alleen reageert als hem wat gevraagd wordt. Herkenbaar?