Vanavond: Kerstzangavond Driestar hogeschool 14 december 2020

Vanavond is het zover: de Kerstzangavond 2020. Een moment waar wij, de studenten en veel van jullie ieder jaar naar uitkijken. Als afsluiting van het jaar, met elkaar en met God.

Na zo'n bewogen jaar keken we er misschien wel meer naar uit dan normaal om gezamenlijk in de Sint-Janskerk te kunnen luisteren naar alle koren,  te mediteren en samen te zingen. Juist in deze donkere dagen zou het ons allen goed doen om samen te zijn en stil te staan bij het kerstfeest.

Maar de situatie in Nederland is ernstig en als jullie niet naar de Kerstzangavond kunnen komen, brengen we de Kerstzangavond naar jullie thuis. De afgelopen week is er daarom hard gewerkt door de vakgroep muziek, de pabostudenten en een hoop medewerkers van de hogeschool om het hele programma op te nemen, zodat we vanavond online de Kerstzangavond kunnen beleven.

Onder begeleiding van Arjen Uitbeijerse, Loes van Schothorst, Mariëlle Heidekamp, Arnold Blok en Geraldine van Gelder brengen verschillende klassen uit pabo 1 tot en met pabo 3 en de vakspecialisten muziek verschillende liederen ten gehore. Ds. K.J. Kaptein houdt een meditatie en meneer Rottier sluit de avond af.

Vanaf 19.30 is de Kerstzangavond hier te bekijken! Kijk jij ook mee?

Meer nieuws

  • Webinar Mag ik ook iets zeggen? - een kort verslag

   Tijdens het webinar georganiseerd door Samen zijn wij school (SZWS) op 25 maart jongstleden ging het om de stem van de leerling, de ouder en de leerkracht/docent. Deze Gouden Driehoek zorgt voor een toename van de ouderbetrokkenheid, autonomie bij de leerlingen en geeft leerkrachten meer inzicht in wie de leerling is.

  • Dyslexiewedstrijd 2021 – doe jij ook mee?

   Ook dit jaar hebben we weer een 'dyslexiewedstrijd' voor alle kinderen die bij ons dyslexiebehandeling krijgen. Wie vertelt, knutselt of schrijft er om een originele en leuke manier iets over zijn bijzondere boek? De winnaar krijgt de enige echte dyslexietrofee en een andere mooie prijs. Doe jij mee?

  • L-E-Z-E-N, LEE-ZEN en nu vloeiend!

   Vloeiend lezen; makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ondersteun je kinderen bij het vloeiend leren lezen? Rita (intern begeleider) en Bart (leerkracht groep 3/4) zien dat de leesachterstanden mede door de lockdown versterkt worden. Hoe kunnen zij (en jij als leerkracht of ib'er) daarmee omgaan?

  • Symposium Het jonge kind ook online een succes

   Inspiratie, ontmoeting en gezelligheid; de vaste ingrediënten van symposium Het jonge kind ontbraken ook dit jaar niet. Zo’n 280 deelnemers volgden op 24 maart dit symposium. Thuis achter de laptop of samen met het onderbouwteam voor het digibord, met wat toegestuurd lekkers binnen handbereik. Samen leerden we meer over problematisch gedrag bij kleuters, een rijke speelleeromgeving, schrijfproblemen en een taalontwikkelingsstoornis. ‘Wat fijn om zo online een mooie dag met elkaar te hebben!’

  • Vraag 1 april de lerarenbeurs aan

   Vanaf 1 april om 00.00 uur kun je de lerarenbeurs weer aanvragen. In een kamerbrief is de lijn voor het aanvragen voor een lerarenbeurs voor 2021-2022 uiteengezet. Goed nieuws is aanvragen die vorig jaar zijn afgewezen i.v.m. bereiken van het subsidieplafond met voorrang worden behandeld. Benieuwd hoe jij de lerarenbeurs kunt gebruiken?