Tiende keer zomerschool: In afhankelijkheid je weg vinden in een gebroken wereld 9 juni 2022

Van 22 augustus tot en met 26 augustus 2022 vindt de jaarlijkse zomerschool weer plaats, voor de tiende keer. Het programma biedt veel ruimte voor bezinning, ontmoeting en vorming, en sprekers met een achtergrond in maatschappij, theologie, kunst en wetenschap. Meld je snel aan, het wordt weer een week die je niet wilt missen!

Voor wie

De zomerschool is een initiatief van Driestar educatief, Erdee Media Groep (EMG), VGS en de Reformatorische Maatschappelijke Unie (RMU). De zomerschool is voor hoger opgeleide studenten en startende professionals tot 35 jaar. Het programma wordt vormgegeven door studieleiders Jan Kloosterman en Rens Rottier, en sprekers als Bram Kunz, Eline Zandee – Kranendonk en Aart Nederveen. 

Een plek vinden in gebroken wereld

Het thema van deze editie van de zomerschool is: In afhankelijkheid je weg vinden in een gebroken wereld. Met dit thema wil de organisatie jonge christenen ondersteunen bij het vinden van hun plek in deze wereld, waarin gebrokenheid steeds meer zichtbaar wordt. 

Bewustzijn gebracht

Deelnemers aan de zomerschool zijn zonder uitzondering positief over hun deelname. “De zomerschool heeft bij mij veel bewustzijn gebracht over wie ik zelf ben en wat het inhoud om christen te zijn in de wereld van vandaag de dag”, zegt een van de deelnemers van afgelopen jaar.

Meer informatie en aanmelden

Wil je erbij zijn? Lees hier meer informatie en meld je aan! Klik hier voor het programmaboekje van de zomerschool. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjan Verhoeven.

Meer nieuws

  • Event Werken bij Driestar educatief goed bezocht

   De motieven van de deelnemers zijn divers, van ‘een carrièreswitch binnen de wereld van het onderwijs’ tot interesse in werken bij de catering. Maar een ding hebben ze gemeen, graag willen ze hun talenten inzetten bij Driestar educatief. “Fijn dat ik zo op een laagdrempelige manier met jullie als mogelijke werkgever kan kennismaken” waardeert een van de deelnemers het event Werken bij Driestar educatief.

  • Kinderboekenweek: gi-ga-groen

   Van 5 tot 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar gaat het over gi-ga-groen, en dat houdt in dat alle boeken waarin natuur en/of milieu aandacht krijgen speciale belangstelling krijgen.

  • Save the date: RAOS onderwijsconferentie

   Sinds 2001 werken reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en Driestar hogeschool intensief samen aan het opleiden van nieuwe docenten in een opleidingsschool. Samen vormen zij RAOS. Op dinsdag 7 februari 2023 organiseren zij de de vijfde RAOS-onderwijsconferentie. Ben jij er ook bij?

  • Wil jij groeien als coördinator Engels?

   Wie neemt het voortouw bij het vak Engels? Wie houdt de gemaakte afspraken rond Engels in de gaten?

  • Vacature Projectleider

   De stuurgroep ‘En dan ben je leraar’ van de stichting ‘Meer Personeel Onderwijs’ zoekt een projectleider voor circa 8 uur in de week. Meer Personeel Onderwijs (MPO) is gericht op het werven van leraren voor het christelijk-reformatorisch onderwijs.