Terugkijken: de online open avond van Driestar hogeschool 7 november 2023

Op 6 november was de online open avond van Driestar hogeschool. De uitzendingen van de voorlichtingen (pabo, LVO, Ad-pep en pedagogiek) kun je terugkijken.

De online open avond was een mooie gelegenheid om kennis te maken met de opleidingen van Driestar hogeschool. In de verschillende uitzendingen kwamen studenten, docenten en studieleiders aan het woord.

Er werd gesproken over onder andere de opleidingen, de verschillende routes en over studeren aan Driestar hogeschool. Tijdens en na de uitzendingen konden er vragen worden gesteld via de chat en teamssessies. Een team van specialisten zat klaar om deze vragen te beantwoorden.

Terugkijken

De uitzendingen van de online open avond zijn terug te kijken. Dat kan hier.

Collegedagen

De toekomstige studenten kunnen binnenkort echt kennismaken met de hogeschool. Van 4 tot 8 december 2023 staan de open collegedagen op het programma.

Meer nieuws

  • Symposium over een goede begeleidingslijn voor hoogbegaafde leerlingen

   Op 10 januari 2024 vindt het symposium Hoogbegaafdheid 2024 plaats. Samen met zeven andere organisaties bereidt Driestar onderwijsadvies dit symposium voor met als thema: ‘Een doorgaande lijn in de begeleiding van de HB-leerling’. Je kunt je nu inschrijven!

  • Maak kennis met het lectoraat Herbergzaam Onderwijs

   Het lectoraat Herbergzaam Onderwijs dankt zijn naam aan de term ‘Herbergzame school’ in het boek Gidsen (hfdst. 9). Binnen dit lectoraat vormen we (leer)gemeenschappen, waarin deelnemers met elkaar onderzoeken en in hun praktijken uitproberen hoe we onderwijs en ondersteuning kunnen bieden aan al onze kinderen.

  • Kunst en cultuur in het (godsdienst)onderwijs

   Vind je het mooi om met je klas bezig te zijn rond de Bijbel, maar zoek je naast de vertrouwde Bijbelvertelling of dagopening ook naar andere manieren om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met Bijbelverhalen en kernzaken van het christelijke geloof?

  • Lezing: Hoe breng je de Bijbelse boodschap dicht bij de belevingswereld van kinderen?

   Elke ochtend is het een van de eerste dingen die je met de leerlingen doet. Je vertelt ze een verhaal uit de Bijbel. Je doet je best om de Bijbelse boodschap dicht bij het leven en de belevingswereld van kinderen te brengen. Maar hoe doe je dat?

  • Nieuw webinar: Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen

   Op dinsdag 12 december organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met het PC GVO een webinar met de titel ‘Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen’.