Vernieuwde techniekcollectie in de mediatheek 10 oktober 2016

Techniek is een hot item en vernieuwt zo snel dat je het soms nauwelijks kunt bijbenen.

Ben je nieuwsgierig en wil je wat oefenen met de nieuwste technieken en ze gebruiken in de klas?
De techniekcollectie in de mediatheek wordt steeds meer uitgebreid met de nieuwste materialen.

Leen bijvoorbeeld:

  • De bee-bot;Leer kinderen van jong tot ouder programmeren met de bee-bot. Koppel dit bijvoorbeeld aan taal of rekenlessen. Er zijn heel veel variaties mogelijk!
  • Een drone; Laat kinderen een item ontwerpen voor de drone. Geef ze een specifieke opdracht: ‘Ontwerp een mandje waarmee de drone iets kan optillen.’ Of laat ze creatief zijn.
  • Een 3D pen; De 3D pen is een vereenvoudigde versie van de 3D printer. Het concept wordt zo in ieder geval duidelijk. Kinderen zijn enorm creatief en maken leuke items. Ruimtelijk inzicht en creativiteit wordt hiermee ontwikkeld.
  • De MakeyMakey; Met de MakeyMakey kunnen leerlingen een eigen toetsenbord maken. De leerlingen verbinden de MakeyMakey aan een computer met de usb-kabel. Ze bevestigen de kabeltjes aan (geleide) materialen (bananen, snoepjes, koekjes, water, klei etc.) en houden één kabel vast. Ze zoeken een spelletje uit op Spele.nl en gebruiken hun eigen gemaakte toetsenbord. Eventueel maken ze een filmpje van het proces met de app iMovie. 
We hebben nog meer inspirerende boeken en materialen. Kijk hiervoor in de catalogus en kom langs in de mediatheek. Houd de website in de gaten want elk item gaan we in de komende weken bespreken.
 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".