Team De Driestars haalt ruim €11.000 op voor Geef ze een Tien 27 september 2019

Team De Driestars trotseerde afgelopen zaterdag weer en wind, onder het motto 'Alles voor Rosamyrthe' (een van de kindslaven waar geld voor werd ingezameld), om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Geef ze een Tien. Ze bereikten alle dertien de top van de Mont Ventoux. Een geweldige prestatie!

sportforothers.jpg
Onder het mom van 'Ga jij de uitdaging aan?' gaven 2 studenten en 11 collega's zich op voor de sponsorloop van Sport for others. Als team 'De Driestars' zetten wij ons in voor het project Geef ze een Tien om meer toffe meester en juffen voor de klas te krijgen. 

De tocht

Na 18 kilometer lopen, 1200 meter klimmen en 5,5 uur onderweg breiken de wandelaars de top van de Mont Ventoux. 's Ochtends was het koud, 's middags was het warm en eenmaal op de top was het koud en nat! De fietsters bereikten na 26 kilometer eveneens de finish. We zijn enorm trots op deze prestatie en dankbaar dat iedereen gespaard is gebleven tijdens de tocht. 

Sponsorgeld

Met ruim tienduizend euro kan een klas van 30 kinderen een jaar lang voorzien worden van christelijk onderwijs van goede kwaliteit, eten en drinken, toegang tot gezondheidszorg en een veilige en schone schoolomgeving. Wij zijn dan ook heel dankbaar dat we hier aan hebben kunnen bijdragen als team en voor alle sponsors die dit geld bij elkaar hebben gebracht.

Sponsor ook!

Sponsoren kan nog tot 21 oktober! Iedere euro helpt in het realiseren van wereldwijd toffe meesters en juffen voor de klas. Klik hier en doneer team De Driestars zodat we nog meer kinderen van goed christelijk onderwijs kunnen voorzien!

Meer nieuws

  • Maak kennis met Dirk Verweij

   Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.

  • Hoge tevredenheid dyslexiebehandeling

   Driestar educatief heeft de uitslag van het cliënttevredenheidsonderzoek van Parantion binnen gekregen. Opnieuw zijn ouders zeer tevreden over onze diagnostiek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie. Daar zijn we als organisatie dankbaar voor. We vroegen Elienne Kik, moeder van Thomas die recent zijn behandeling afrondde, om een reactie.

  • Onderzoek naar leermiddelen

   In cursusjaar 2018-2019 peilden we de behoeften omtrent leermiddelen onder docenten in het reformatorisch VO. De vragenlijst werd ingevuld door 236 respondenten. Uit hun antwoorden blijkt dat het overgrote deel van de docenten behoefte heeft aan een complete methode. Aan minder traditionele werkvormen is minder behoefte.

  • Driestar educatief op Kuysersconferentie

   Van 3 tot en met 5 oktober bezochten Bram de Muynck, Bram Kunz en Piet Murre de tweejaarlijkse Kuyersconferentie in Grand Rapids (VS). Bij deze conferentie komen leraren, opleiders en onderzoekers samen om onderzoek en inzichten met elkaar te delen. Het thema van dit jaar was ‘Shaping Christian Learning’.

  • Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

   Allebei zijn ze werkzaam bij Driestar educatief, en allebei deden ze mee aan de Zomerschool voor christelijke young professionals. De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”