Team De Driestars haalt ruim €11.000 op voor Geef ze een Tien 27 september 2019

Team De Driestars trotseerde afgelopen zaterdag weer en wind, onder het motto 'Alles voor Rosamyrthe' (een van de kindslaven waar geld voor werd ingezameld), om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Geef ze een Tien. Ze bereikten alle dertien de top van de Mont Ventoux. Een geweldige prestatie!

sportforothers.jpg
Onder het mom van 'Ga jij de uitdaging aan?' gaven 2 studenten en 11 collega's zich op voor de sponsorloop van Sport for others. Als team 'De Driestars' zetten wij ons in voor het project Geef ze een Tien om meer toffe meester en juffen voor de klas te krijgen. 

De tocht

Na 18 kilometer lopen, 1200 meter klimmen en 5,5 uur onderweg breiken de wandelaars de top van de Mont Ventoux. 's Ochtends was het koud, 's middags was het warm en eenmaal op de top was het koud en nat! De fietsters bereikten na 26 kilometer eveneens de finish. We zijn enorm trots op deze prestatie en dankbaar dat iedereen gespaard is gebleven tijdens de tocht. 

Sponsorgeld

Met ruim tienduizend euro kan een klas van 30 kinderen een jaar lang voorzien worden van christelijk onderwijs van goede kwaliteit, eten en drinken, toegang tot gezondheidszorg en een veilige en schone schoolomgeving. Wij zijn dan ook heel dankbaar dat we hier aan hebben kunnen bijdragen als team en voor alle sponsors die dit geld bij elkaar hebben gebracht.

Sponsor ook!

Sponsoren kan nog tot 21 oktober! Iedere euro helpt in het realiseren van wereldwijd toffe meesters en juffen voor de klas. Klik hier en doneer team De Driestars zodat we nog meer kinderen van goed christelijk onderwijs kunnen voorzien!

Meer nieuws

  • Promotieonderzoek: Leer studenten omgaan met studie-uitstelgedrag

   Vandaag promoveert Lennart Visser aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op ‘studie-uitstelgedrag onder eerstejaars pabostudenten’. Visser, docent aan Driestar hogeschool, laat in zijn studie zien dat studie-uitstelgedrag een link is tussen persoonlijke psychologische factoren en studieresultaten. Het is daarom belangrijk dat studenten die last hebben van studie-uitstelgedrag geleerd wordt hoe ze hiermee om kunnen gaan. Om studenten te helpen bij hun neiging tot uitstellen, ontwikkelde Visser een training.

  • Omgaan met hechtingsproblematiek in de klas

   ‘Maandag komt er een nieuwe leerling in jouw klas, een pleegkind’. Het zou gaan om een meisje met hechtingsproblemen, meer informatie had meester Rob niet voordat deze leerling zou starten. Het meisje startte die maandag in zijn klas. Vanaf dag één leek het alsof ze al jaren in zijn groep hoorde: ze maakte met iedereen contact, praatte honderduit en leek zich helemaal thuis te voelen. Meester Rob begon te twijfelen; had dit meisje echt ernstige problemen? Of viel het allemaal wel mee? Wat vraagt deze leerling van meester Rob?

  • Relevante thema’s voor buitenlandse studenten

   Hoe stel je vanuit de eigen missie relevante pedagogische thema’s voor buitenlandse studenten aan de orde? En welke moeten dat zijn? Hoe slaag je er in dat het kennis wordt ‘by heart’ die zij straks effectief toepassen in hun onderwijspraktijk in een cultureel afwijkende context? Dat zijn, in het kort, de vragen waarmee het onderzoekcentrum in 2016 gestart is met als opdracht -maar ook met de ambitie – om in de loop van 2020 een Engelstalige Pedagogische Canon te presenteren.

  • Volg gratis ‘leerlijn’ in de nieuwe PETE app

   Wil jij in zes weken weer up-to-date zijn en geïnspireerd worden op een thema als Ouderbetrokkenheid of ADHD in de klas? Je kunt je aanmelden voor een traject in de app PETE van Driestar onderwijsadvies. Er is nu een beperkt aantal gratis accounts beschikbaar.

  • Cantatedienst 'Christ lag in Todesbanden': Cantate 4 van Bach op 1 februari

   Op zaterdag 1 februari 2020 zal er om 16.00 uur in de Sint-Janskerk te Gouda de jaarlijkse cantatedienst worden gehouden. Cantate ‘Christ lag in Todesbanden’ BWV 4 staat centraal, gezongen door het projectkoor van Driestar hogeschool onder leiding van Mariëlle Heidekamp.