Studeren op de Dordtse Leerregels Geplaatst op 3 september 2018

In 2018 is het 400 jaar geleden dat de Dordtse synode plaatsvond. Het Studium Generale van Driestar hogeschool geeft een terugblik op die grote gebeurtenis in onze kerkgeschiedenis. In drie lezingen kijken de sprekers naar het belang van de Dordtse Leerregels in historisch en theologisch perspectief.

Op 14 september 2018 trapt dr. P.C. Hoek af met een bijdrage over vrijheid als gebondenheid aan de genade. Hoe komen deze kernbegrippen terug in de Dordtse Leerregels? Een paar weken later, op 5 oktober, neemt ds. J.L. Schreuders bezoekers mee naar de consequenties van Dordt voor het kerkrecht. De Dordtse Kerkorde komt deze avond nadrukkelijk aan bod, in tragiek en glorie. Deze Studium Generale-serie eindigt met dr. B.J. Spruyt, die lijnen trekt naar de 19e en 20e eeuw. Wat is er in die jaren gebeurd met ‘Dordt 1618-1619’? Hoe zit dat vandaag? De sprekers zijn alle drie actief als docent op het Hersteld Hervormd Seminarie van de Vrije Universiteit.

Praktische informatie

De avonden beginnen om 19.45 uur in het gebouw van Driestar educatief in Gouda. De kosten bedragen € 32,50 voor het complete programma. Een losse avond bijwonen kan ook, de kosten hiervoor bedragen € 12,50. Voor studenten van de Driestar hogeschool geldt een aangepast tarief.
 
Meer informatie en aanmelden? Klik hier.

Meer nieuws

  • Vacature toetsontwikkelaar voor TaalpuntNL

   Voor de herziening van methode TaalpuntNL is Driestar onderwijadvies op zoek naar een toetsontwikkelaar. Momenteel worden deel 4 BB, KB en GT/Mavo herzien. Herken jij je in onderstaande vacature? Solliciteer snel!

  • Waardenvorming moet antwoord zijn op beeldcultuur

   Wat we ook van de huidige cultuur vinden, we moeten onze jongeren leren om daarmee wijs en bewust om te gaan. Dat schrijft Sjaak Jacobse, onderwijsadviseur Mediawijsheid, in het Reformatorisch Dagblad.

  • Kijk het debat tussen Kees van der Staaij en Thierry Baudet live mee!

   Vuurwerk tijdens deze eerste ‘Nacht van Gouda’! We verwachten een spetterend debat tussen twee vooraanstaande politici: Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, en Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP. Kijk live mee via de livestream.

  • Breng het vak Engels op een hoger plan met de cursus coördinator Engels

   Er gaat weer een nieuwe cursus coördinator Engels van start! Tijdens vier cursus- en twee terugkomavonden adviseren onze onderwijsadviseurs je over de positie van Engels op jouw school. Misschien is jouw school al goed bezig. Misschien gebeurt er nog weinig. Deze kleinschalige cursus heeft oog en advies voor beide scholen.

  • ZIEN!vo goedgekeurd voor monitoring sociale veiligheid

   Scholen voor voortgezet onderwijs mogen vanaf het huidige schooljaar (2018-2019) de leerlingvragenlijst van ZIEN!vo gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. De inspectie heeft daar toestemming voor gegeven. Dat is goed nieuws voor scholen die de lijst al gebruiken, en voor scholen die op zoek zijn naar een kwalitatief goede vragenlijst!