Schud je favoriete schrijver de hand 18 mei 2017

Op 5 juni wordt landelijk de Dag van het Kasteel gehouden en in Huis Bergh is er dan van alles te beleven. Een heuse ridderslag voor de jeugd, bijvoorbeeld. Bezoekers kunnen de mooie zalen en kunstcollectie bewonderen en natuurlijk de prachtige tuin met gracht om het kasteel heen.

Maar je kunt er deze dag ook je favoriete schrijvers de hand schud­den, want de schrijvers van de Ronde Tafel zullen op 5 juni aanwezig zijn. De Schrijvers van de Ronde Tafel bestaan uit 15 schrijvers die historische jeugdboeken schrijven. Zij zullen aanwezig zijn met hun boe­ken natuurlijk, met mooie verhalen en voorleessessies. Er wordt een schrijverspaspoort uitgedeeld waarmee je kans maakt op een verhalenbundel. Een mooie gelegenheid dus om met hen kennis te maken en je favoriete historische boek te kopen en te laten signeren.

Dus ga op 5 juni naar:
Huis Bergh
Hof van Bergh 8
7041 AC ’s-Heerenberg
Tijd: 12.30-16.30 uur

Schrijvers van de ronde tafel

 
De mediatheek heeft diverse boeken van deze schrijvers. Kijk voor een selectie in onze catalogus>>> of kom langs in onze mediatheek.

Wist je dat je al voor € 25 per jaar bij ons kunt lenen als instelling of particulier? Lees meer>>>
 

Meer nieuws

  • Schrijf je eigen boek

   Je eigen boek schrijven: een fantastische leesbevorderingsactiviteit voor alle kinderen, maar zeker ook geschikt voor de hoogbegaafde leerlingen in je groep!

  • Jona ging naar NinevĂ©. Ga je mee?

   In het Rijksmuseum van Oudheden is een tentoonstelling rondom Ninevé. Voor de hoogste groepen in het basisonderwijs is er een educatieve rondleiding.

  • Week van het Nederlands 2017

   Van 7 tot en met 14 oktober 2017 vindt de Week van het Nederlands plaats.

  • W.G. van de Hulst sr. en het onderwijs

   W.G. van de Hulst was niet alleen kinderboekenschrijver, maar ook hoofdonderwijzer en onderwijshervormer.

  • Schuberts in Kinderboekenmuseum

   Prentenboekenmakers Ingrid en Dieter Schubert schonken hun archief in bruikleen aan het Kinderboekenmuseum in Den Haag waar de komende maanden een expositie van hun werk te zien is.