Schud je favoriete schrijver de hand 18 mei 2017

Op 5 juni wordt landelijk de Dag van het Kasteel gehouden en in Huis Bergh is er dan van alles te beleven. Een heuse ridderslag voor de jeugd, bijvoorbeeld. Bezoekers kunnen de mooie zalen en kunstcollectie bewonderen en natuurlijk de prachtige tuin met gracht om het kasteel heen.

Maar je kunt er deze dag ook je favoriete schrijvers de hand schud­den, want de schrijvers van de Ronde Tafel zullen op 5 juni aanwezig zijn. De Schrijvers van de Ronde Tafel bestaan uit 15 schrijvers die historische jeugdboeken schrijven. Zij zullen aanwezig zijn met hun boe­ken natuurlijk, met mooie verhalen en voorleessessies. Er wordt een schrijverspaspoort uitgedeeld waarmee je kans maakt op een verhalenbundel. Een mooie gelegenheid dus om met hen kennis te maken en je favoriete historische boek te kopen en te laten signeren.

Dus ga op 5 juni naar:
Huis Bergh
Hof van Bergh 8
7041 AC ’s-Heerenberg
Tijd: 12.30-16.30 uur

Schrijvers van de ronde tafel

 
De mediatheek heeft diverse boeken van deze schrijvers. Kijk voor een selectie in onze catalogus>>> of kom langs in onze mediatheek.

Wist je dat je al voor € 25 per jaar bij ons kunt lenen als instelling of particulier? Lees meer>>>
 

Meer nieuws

  • Boem!

   Energizer, ijsbreker, intermezzo, uitsmijter, maar ook een volwaardig percussie-instrument.

  • Leer de verkeersregels aan jonge kinderen

   Dat het kennen van de verkeersregels belangrijk is, hoeft geen uitleg. Met de materialen in de projectkoffer wordt op een speelse manier meer geleerd over verschillende vormen van vervoer en verkeer en de diverse regels die daarbij horen.

  • Prinsjesdag in de klas

   Wat is Prinsjesdag eigenlijk? Waar komt de Gouden Koets vandaan? Hoe werken verkiezingen? En wat doet de Staten-Generaal?

  • Juniorexpositie Tweede Wereldoorlog

   In de juniorexpositie kunnen kinderen vanaf vijf jaar luisteren naar de verhalen, kijken naar de tekeningen en de voorwerpen uit het verhaal aanraken.

  • Kunst en kwali-tijd

   Geen excuus meer voor 30 dezelfde knutselwerkjes aan de klassenmuur.