Presentatie handreikingen ‘Duits’ en ‘aardrijkskunde’ 2 juli 2024

De afgelopen twee jaar hebben twee teams van docenten hard gewerkt om een handreiking te maken die collega’s aardrijkskunde dan wel Duits kunnen gebruiken naast elke seculiere lesmethode. Het is belangrijk dat in gewone vaklessen een christelijk perspectief herkenbaar is. De handreikingen voor deze beide vakken maken dat makkelijker mogelijk.

Vele thema’s komen aan de orde. De handreikingen bieden daarvoor achtergrondinformatie en bronnen, en natuurlijk allerlei lesvoorbeelden en schetsen. Drukbezette docenten kunnen dit alles bij hun lessen gebruiken.

Woensdag 25 september aanstaande presenteren we in het gebouw van Driestar educatief te Gouda de beide handreikingen. We gaan er ook gelijk praktisch mee aan de slag. We starten om 14.30 uur en sluiten af om 17.30 uur, waarna er de gelegenheid is om een maaltijd te gebruiken.

Namens de andere betrokken collega’s van de reformatorische scholen voor Voortgezet Onderwijs en Driestar educatief nodigen we alle docenten van de vakken aardrijkskunde en Duits en leidinggevenden hiervoor van harte uit. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden kan via deze link.
 

Meer nieuws