Pieter Zandt grote winnaar Duurzaam Doen 26 juni 2020

De Pieter Zandt scholengemeenschap is de grote winnaar geworden van de Duurzaam Doen Challenge 2020 in het reformatorisch onderwijs.

DSC09170.jpg

In drie categorieën wisten leerlingen van de Pieter Zandt de hoofdprijs van € 1000,- in de wacht te slepen. De locatie IJsselmuiden met Groendak (onderbouw vmbo), Staphorst met de verdere verduurzaming van de elektrische auto (onderbouw havo/vwo) en Kampen met het bewustwordingsspel Ticket for the Future.

DSC09211.jpg

De digitale finale werd op woensdag 24 juni 2020 aangestuurd vanuit Driestar educatief in Gouda. Ieder team was aanwezig op de eigen locatie en hield een presentatie of stuurde van te voren een videoclip in. De presentaties werden vertoond via Teams. De jury lette bij de presentaties van de ideeën op relevantie, effectiviteit, innovatie en uitvoerbaarheid.

DSC09243.jpg

'Duurzaam Doen!' is een initiatief van het reformatorisch onderwijs (vo, mbo en hbo) om werk te maken van duurzaamheid. Niet als opwelling, maar structureel. Het doel is om, allereerst binnen het onderwijs, een beweging tot stand te brengen. Tijdens de Duurzaam Doen-Challenge presenteren leerlingen en studenten hun ideeën voor Duurzaam Doen.

De winnaars van de Duurzaam Doen-Challenge 2020 op een rij:
 

Onderbouw vmbo Groendak     Pieter Zandt IJsselmuiden
Onderbouw havo/vwo Elektrische auto Pieter Zandt Staphorst
Bovenbouw vmbo Vergroening school Gomarus Gorinchem
Bovenbouw havo/vwo Ticket for the Future Pieter Zandt Kampen
Mbo Eco Birds Hoornbeeck Rotterdam
Hbo Les basisschool 3G Driestar hogeschool Gouda

DSC09299.jpg

Meer nieuws

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.