Persbericht: Jubileumboom Driestar onthuld door Goudse wethouder Thierry van Vugt 9 september 2019

Driestar educatief en Driestar College bestaan vandaag maar liefst 75 jaar. Ter gelegenheid hiervan werd vanmiddag een jubileumboom onthuld door Goudse onderwijswethouder Thierry van Vugt. Hij feliciteerde Driestar van harte en liet weten blij te zijn met hun aanwezigheid in Gouda. De bestuurders van Driestar educatief en Driestar College, Rens Rottier en Gert Bergacker, assisteerden de wethouder bij het feestelijke moment.

75 jaar geleden, op 5 september 1944 startte de Krabbendijkse hoofdonderwijzer Piet Kuijt met een onderwijscursus voor acht studenten. De kweekschool groeide uit tot een grote christelijke scholengemeenschap en hogeschool, sinds 1953 in Gouda. Op zaterdag 7 september vindt er een grote reünie plaats waarvoor zich meer dan 2500 mensen hebben aangemeld. Het hele jaar zal er aandacht zijn voor het 75-jarige jubileum. 
Onderwijswethouder Van Vugt ging in zijn toespraak in op de betekenis van Driestar in de Goudse samenleving. Hij gaf aan blij te zijn met de aanwezigheid van meer dan 5000 studenten en scholieren in Gouda. Hij roemde de onderwijskwaliteit en de maatschappelijke inzet van de Driestarscholen. Hij sloot af met de oproep de volgende 75 jaar op dezelfde voet door te gaan, in samenwerking met het Goudse gemeentebestuur, scholen en het bedrijfsleven. 
Gert Bergacker, bestuurder van Driestar College, ging in op de historie en totstandkoming van de diverse locaties en scholen van Driestar in Gouda. Rens Rottier, bestuursvoorzitter van Driestar educatief, blikte terug op het ontstaan van de hogeschool. Na het onthullen van de boom vond er in het gebouw van Driestar educatief een borrel plaats voor buurtbewoners.

 

Meer nieuws

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

   Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de reünie zijn getoond!

  • Weer zingen, huppelen en colleges volgen op jarige Driestar

   I was here. De reünie van Driestar Hogeschool roept veel warme herinneringen op. Al is niet voor iedereen de locatie in Gouda een feest van herkenning. „Hoe is het om weer terug te zijn?” staat er in verbonden schrift op de groene schoolborden in de gang. „Superleuk, maar wel vreemd. Wij kennen deze locatie niet”, schrijven Rijnie en Josina.

  • Duizenden blije gezichten tijdens reünie!

   Wat was het een feest! Duizenden reünisten bezochten Driestar College of Driestar educatief. Jullie ontmoetten oud-klasgenoten, gingen samen op de foto, volgden een college bij die ene docent, zongen samen en kletsten vooral heel veel bij. Kijk mee en geniet nog even na!

  • Jubilerende Driestar heeft nog altijd warme banden met Zeeland

   KRABBENDIJKE/GOUDA - In de reformatorische onderwijswereld is het een waar instituut: de Driestar in Gouda. Deze week vieren duizenden (oud-)studenten dat de christelijke hogeschool 75 jaar geleden werd opgericht in Krabbendijke.

  • Hoe de Driestar meer werd dan een pabo

   Toen Piet Kuijt op de orgelzolder van een kerk in Krabbendijke zijn eerste kwekelingen opleidde tot onderwijzer, had niemand kunnen denken dat hij daarmee het fundament legde voor het reformatorisch onderwijs. De Driestar is 75 jaar later „meer dan een pabo”, zegt historicus John Exalto.