Persbericht: Jubileumboom Driestar onthuld door Goudse wethouder Thierry van Vugt 9 september 2019

Driestar educatief en Driestar College bestaan vandaag maar liefst 75 jaar. Ter gelegenheid hiervan werd vanmiddag een jubileumboom onthuld door Goudse onderwijswethouder Thierry van Vugt. Hij feliciteerde Driestar van harte en liet weten blij te zijn met hun aanwezigheid in Gouda. De bestuurders van Driestar educatief en Driestar College, Rens Rottier en Gert Bergacker, assisteerden de wethouder bij het feestelijke moment.

75 jaar geleden, op 5 september 1944 startte de Krabbendijkse hoofdonderwijzer Piet Kuijt met een onderwijscursus voor acht studenten. De kweekschool groeide uit tot een grote christelijke scholengemeenschap en hogeschool, sinds 1953 in Gouda. Op zaterdag 7 september vindt er een grote reünie plaats waarvoor zich meer dan 2500 mensen hebben aangemeld. Het hele jaar zal er aandacht zijn voor het 75-jarige jubileum. 
Onderwijswethouder Van Vugt ging in zijn toespraak in op de betekenis van Driestar in de Goudse samenleving. Hij gaf aan blij te zijn met de aanwezigheid van meer dan 5000 studenten en scholieren in Gouda. Hij roemde de onderwijskwaliteit en de maatschappelijke inzet van de Driestarscholen. Hij sloot af met de oproep de volgende 75 jaar op dezelfde voet door te gaan, in samenwerking met het Goudse gemeentebestuur, scholen en het bedrijfsleven. 
Gert Bergacker, bestuurder van Driestar College, ging in op de historie en totstandkoming van de diverse locaties en scholen van Driestar in Gouda. Rens Rottier, bestuursvoorzitter van Driestar educatief, blikte terug op het ontstaan van de hogeschool. Na het onthullen van de boom vond er in het gebouw van Driestar educatief een borrel plaats voor buurtbewoners.

 

Meer nieuws

  • De eerste leerling van Piet Kuyt

   In dit jubileumjaar delen we graag mooie verhalen. Neem nu onderstaand verhaal van dhr. Ruissen, één van de eerste leerlingen van Piet Kuyt. Lees zijn verhaal en ontdek hoe het de eerste jaren op de Driestar (en in oorlogstijd) er aan toe ging.

  • Jubileumlied 75 jaar Driestar

   Driestar heeft een heus jubileumlied! Een jury heeft de inzendingen van de dichtwedstrijd voor dit jubileumlied beoordeeld en een winnaar gekozen. De auteur is Hendrik-Jan van Nieuw Amerongen. Het is een lied met vijf coupletten, een mooi geheel, met inhoud en visie. Gods trouw schitterde in het verleden en schittert nu nog steeds, God alleen zij lof en eer! Lees hier de tekst van het lied.

  • Jubileumactie: Bidden met de Schrift voor €7,50

   ‘Ademen is als we gezond mogen zijn op zich niet moeilijk. Dat doen we de hele dag door. Waarom is bidden dan wel zo moeilijk?’. Die vraag stelt ds. A.T. Vergunst in ons nieuwe boek ‘Bidden met de Schrift’. Wil jij het personeel een passend eindejaarsgeschenk geven? Deze praktische handreiking is nu voor slechts €7,50 te bestellen in onze webwinkel.

  • Driestaferelen in vijf bedrijven

   De reünie op 7 september was dé aftrap voor het jubileumjaar van ‘De Driestar’. 75 jaar Driestar levert genoeg leuke, ontroerende of gewoon interessante verhalen op. Neem het verhaal van Arie van Groningen student pedagogische academie De Driestar(1973-1976), achtereenvolgens onderwijsadviseur en docentenopleider bij Driestar educatief (2002 tot heden).

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

   Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de reünie zijn getoond!