Overeenkomst CGO en Driestar educatief ondertekend 13 februari 2020

De overeenkomst tussen CGO en Driestar educatief over de opleiding tot docent godsdienst is ondertekend en daarmee definitief. Dat betekent dat studenten die deze opleiding volgen of willen gaan volgen met ingang van komend studiejaar student zijn bij Driestar hogeschool.

De ondertekening markeert een bijzonder moment. Het is een lang gekoesterde wens om binnen de opleiding tot leraar voortgezet onderwijs/Samen opleiden ook docenten godsdienst op te kunnen leiden.
 
Met behoud van het goede van de samenwerking met CGO is nu de definitieve stap gemaakt naar een bekostigde opleiding binnen de lerarenopleiding voortgezet onderwijs van Driestar hogeschool. Driestar hogeschool wordt opleider. Het Bijbels-Theologisch programma wordt verzorgd door CGO. Het eigenaarschap van dat programma ligt bij CGO, binnen de kwaliteitskaders voor het hbo.
 
Dit is een belangrijke stap voor het reformatorisch voortgezet onderwijs. Mede dankzij de steun en het vertrouwen vanuit de scholen wordt een goede, betrouwbare opleiding tot docent godsdienst behouden en versterkt.

> Bekijk hier de opleidingspagina.

Meer nieuws

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.

  • Tijdelijk extra leerkracht nodig?

   Er ontstaat langzaam weer perspectief in deze coronatijd. Basisscholen en ook middelbare scholen openen langzaam de deuren weer. De afgelopen tijd is meer dan ooit gebleken dat onderwijs een vitale sector is voor onze samenleving. Al een tijd heeft het onderwijs last van personeelstekort. Driestar onderwijsadvies biedt scholen graag ondersteuning door aanbod van interim-leerkrachten.

  • Het nieuwe nascholingsaanbod staat online!

   Verder leren: welke stap ga jij zetten? Als leraar ben je je leven lang gericht op leren, niet alleen voor je leerlingen maar ook voor jezelf. Jouw nascholing komt ten goede aan de kinderen in je klas, en aan je collega’s in je team.