Overeenkomst CGO en Driestar educatief ondertekend 13 februari 2020

De overeenkomst tussen CGO en Driestar educatief over de opleiding tot docent godsdienst is ondertekend en daarmee definitief. Dat betekent dat studenten die deze opleiding volgen of willen gaan volgen met ingang van komend studiejaar student zijn bij Driestar hogeschool.

De ondertekening markeert een bijzonder moment. Het is een lang gekoesterde wens om binnen de opleiding tot leraar voortgezet onderwijs/Samen opleiden ook docenten godsdienst op te kunnen leiden.
 
Met behoud van het goede van de samenwerking met CGO is nu de definitieve stap gemaakt naar een bekostigde opleiding binnen de lerarenopleiding voortgezet onderwijs van Driestar hogeschool. Driestar hogeschool wordt opleider. Het Bijbels-Theologisch programma wordt verzorgd door CGO. Het eigenaarschap van dat programma ligt bij CGO, binnen de kwaliteitskaders voor het hbo.
 
Dit is een belangrijke stap voor het reformatorisch voortgezet onderwijs. Mede dankzij de steun en het vertrouwen vanuit de scholen wordt een goede, betrouwbare opleiding tot docent godsdienst behouden en versterkt.

> Bekijk hier de opleidingspagina.

Meer nieuws

  • Hoe verloopt de overdracht van dyslexiebehandeling naar de klas?

   Kinderen met dyslexie hebben baat bij dyslexiezorg door een erkende behandelaar. Terug in de klas kunnen ze het geleerde in praktijk brengen bij het lezen en spelling. Maar lukt dat ook? En zijn leerkrachten in staat de methodiek van de behandeling toe te passen in hun lessen?

  • Wat doe je als de methode Taal actief van te hoog niveau is voor sommige leerlingen?

   Remco zit in groep 7 en heeft niet zo’n taalknobbel. Hij zal straks een mooi beroep krijgen waarbij hij met zijn handen zal gaan werken. De inschatting is dat hij zal instromen in vmbo-basis. De leerstof van Taal actief is voor Remco regelmatig een te stevige kluif. Maar wat kan je als leerkracht op een verantwoorde manier schrappen? En mag je Remco ook minder taalleerstof aanbieden?

  • Een nieuwe Bijbeltoets voor het primair onderwijs, maar waarom?

   Er is een Bijbeltoets ontwikkeld voor het primair onderwijs. Wat houdt die toets in, wordt er niet al teveel getoetst in het onderwijs, en wat kunnen scholen met de uitkomst? Lees de antwoorden op deze vragen in het interview met Chiel Noort, schoolleider en ontwikkelaar van de Bijbeltoets.

  • De methode Wonderlijk gemaakt onder de loep

   ‘Wonderlijk gemaakt’ is een methode seksuele vorming voor het christelijk en reformatorisch basisonderwijs. In de afgelopen maanden heeft het onderzoekscentrum van Driestar educatief onderzoek naar deze methode gedaan.

  • Workshop: schurend contact tussen school en ouders

   School en ouders willen het liefst goed samenwerken in het belang van leerlingen. Of je nou schoolleider bent, docent of ouder, het is nooit fijn als er ruzie is. Toch schuurt het soms en ontstaan er conflicten. Hoe ga je daarmee om? Dat leer je in deze workshop.