Oekraïneavond Driestar hogeschool 17 maart in Sint Jan Gouda 9 maart 2022

Driestar hogeschool heeft een speciale band met Oekraïne, in het bijzonder met de christelijke basisschool Radiance in Zhytomir. Nu er oorlog is gekomen en zelfs bombardementen in Zhytomir hebben plaatsgevonden organiseert Driestar hogeschool op 17 maart een avond in de Sint Jan voor Oekraïne, met muziek, gebed, collecte en aanwezigheid van Oekraïners.

Eerste christelijke school in Oekraïne

De banden met Zhytomir gaan terug tot de jaren voor 1990. Er ontstond contact met dominee Vinogradsky, die tijdens een bezoek aan Nederland de pabostudenten uitnodigde voor een werkweek. Sindsdien vindt die uitwisseling jaarlijks plaats. En van daaruit is uiteindelijk de eerste christelijke school in Oekraïne ontstaan, Radiance geheten. De school heeft nu  350 leerlingen. En is bezig met het starten van een kleuterschool.

Door de oorlog heen helpen

Rens Rottier, voorzitter van het college van bestuur van Driestar educatief, is al lang begaan met Oekraïne. “De relaties met de school en de mensen die bij de school horen zijn lang en diep. Het voelt als familie. Daarom raakt deze tragedie ons diep. We leven met hen mee en willen ook financiële steun verlenen om de school door de oorlog heen te helpen. En hopelijk snel een doorstart te laten maken. Zelf vragen ze bij elk contact wat we met hen hebben om ons gebed.”

Collecte

Op donderdagavond 17 maart is iedereen welkom in de Sint Jan in Gouda. De avond start om 19.30 uur, er is muziek, gebed, gesprek en aanwezigheid van Oekraïners. Om het Oekraïense volk te steunen zal er via een collecte en QR-code geld worden ingezameld. Iedereen wordt van harte opgeroepen hieraan een bijdrage te leveren. De toegang is vrij.

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".