Nieuwsgierig naar de boeken van Bibi Dumon Tak, winnaar Theo Thijssenprijs? Geplaatst op 12 juni 2018

De driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur gaat op 20 september naar Bibi Dumon Tak. Zij schreef bijna 20 kinderboeken. Deze werden vijfmaal bekroond met een zilveren en een maal met een gouden griffel.

De Theo Thijssenprijs ontvangt zij voor haar gehele oeuvre. Dumon Tak heeft een levenslange passie voor dieren en dat komt terug in haar boeken. Dumon Tak doet uitgebreid onderzoek voordat ze begint met schrijven. Ze gaat op pad om met deskundigen te spreken en haalt informatie uit boeken. Ze wil in de boeken die ze schrijft dingen vertellen die je niet zomaar op internet vindt.
Een kenmerk van Dumon Taks informatieve boeken is dat ze niet alleen boeiende informatie geeft, maar ook veel zorg besteedt aan hoe ze het opschrijft. Mooie taal en een verteltoon die de lezer betrokken maakt bij het onderwerp.

Al nieuwsgierig naar de boeken van Bibi Dumon Tak? Je vindt zij bij de mediatheek van Driestar hogeschool

 

Meer nieuws

  • Gedichtendag

   Hoe zwaar is taal, wat weegt een woord? ‘Wilt u het halfom of mager?’ ‘Mag ’t ietsjes meer zijn?’ vraagt de slager. ‘Aan een stukje, of in plakjes?’

  • Week van de mediatheek: 'De tabernakel is schitterend illustratiemateriaal'

   De mediatheek van Driestar hogeschool is er voor studenten, maar ook voor leerkrachten in het werkveld. Marieke Nieuwenhuis, leerkracht op de Graaf Jan van Nassauschool: “De materialen uit de mediatheek zijn ondersteunend voor mijn lessen. De kinderen tonen hierdoor meer interesse in het verhaal!”

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Eenvoudig experimenteren met elektronica

   Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

  • Mediatheek geeft gratis abonnementen weg tijdens #weekvandemediatheek

   Heb je weleens nagedacht over het lenen van onze projectkoffers of wil je zelfs meer lenen en een abonnement afsluiten? Dat kan nu wel heel voordelig uitpakken!