Nieuwsgierig naar de boeken van Bibi Dumon Tak, winnaar Theo Thijssenprijs? Geplaatst op 12 juni 2018

De driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur gaat op 20 september naar Bibi Dumon Tak. Zij schreef bijna 20 kinderboeken. Deze werden vijfmaal bekroond met een zilveren en een maal met een gouden griffel.

De Theo Thijssenprijs ontvangt zij voor haar gehele oeuvre. Dumon Tak heeft een levenslange passie voor dieren en dat komt terug in haar boeken. Dumon Tak doet uitgebreid onderzoek voordat ze begint met schrijven. Ze gaat op pad om met deskundigen te spreken en haalt informatie uit boeken. Ze wil in de boeken die ze schrijft dingen vertellen die je niet zomaar op internet vindt.
Een kenmerk van Dumon Taks informatieve boeken is dat ze niet alleen boeiende informatie geeft, maar ook veel zorg besteedt aan hoe ze het opschrijft. Mooie taal en een verteltoon die de lezer betrokken maakt bij het onderwerp.

Al nieuwsgierig naar de boeken van Bibi Dumon Tak? Je vindt zij bij de mediatheek van Driestar hogeschool

 

Meer nieuws

    • Kinderen leren wat mooi is

      Hoe kun je zorgen voor een sfeer waarin ruimte is voor kunst en cultuur en waarin kinderen hun creatieve talenten kunnen ontwikkelen? Dat begint eenvoudiger dan veel mensen denken.

    • Elk kind is van nature een onderzoeker, niet elk kind wordt een academicus

      Wat is dit? Hoe werkt dit? Waarom? Hoe moet dat? Peuters stellen eindeloos vragen bij elk nieuw ding dat ze ontdekken. En ze ontdekken veel! Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar wat er om hen heen gebeurt. In hun spel zijn ze constant bezig met uitvinden hoe de wereld in elkaar zit. De kunst in ons onderwijs is om hen zo nieuwsgierig en gemotiveerd te laten blijven.

    • Rijtoer, hoedjes en troonrede

      Binnenkort is het weer zo ver: dan vergapen we ons aan militair vertoon, de prachtige Gouden… o nee, Glazen Koets, de mooie jurk van koningin Máxima en beoordelen we wie dit jaar de meest excentrieke hoed op heeft. Maar wat is Prinsjesdag nu eigenlijk echt?

    • Weekend van de Wetenschap

      Weekend van de Wetenschap is hét landelijke evenement voor wetenschap en technologie. Op 6 en 7 oktober openen bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea hun deuren voor kinderen.

    • De kwaliteit van de vraag wordt bepaald door het antwoord

      Goede vragen stellen is een kunst. Als we écht open vragen durven stellen, wordt het creatieve denkvermogen van kinderen geprikkeld.