Meld je aan voor de schoolleidersdag 2023 13 juli 2023

Op D.V. 6 oktober 2023 organiseren Driestar educatief, VGS en VBSO/KOC de schoolleidersdag. Save the date en meld je aan!

Op de Schoolleidersdag 2022 stonden we stil bij visieontwikkeling en de centrale rol van de schoolleider. Ontwikkel je visie, begin bij jezelf. Dit thema, merkten we toen, vroeg om vervolg.

We haken dit jaar aan bij de centrale rol van de schoolleider in het spreken over de visie van de school. De schoolleider is vaak de drijvende kracht achter het schoolplan waardoor het risico ontstaat dat het een soloactie wordt.

Thema: ‘Begin bij jezelf, vertel het maar’

Centrale vraag is: Hoe draag je de missie en visie van de school uit in de richting van de betrokkenen (team, ouders, etc.)? Hoe betrek je anderen op het schoolplan en motiveer je hen intrinsiek om vanuit dezelfde grondslag en hetzelfde referentiekader te werken aan goed onderwijs? Voorkom je daarmee dat het schoolplan in de bureaula verdwijnt? En zo ja, hoe houd je de zaak in ontwikkeling?

We willen hierover nadenken vanuit de positie van de schoolleider. Hij/zij is namelijk dé aangewezen persoon die de verschillende belangen kan overzien en aan elkaar kan verbinden.

Praktisch

Datum: D.V. vrijdag 6 oktober 2023
Tijd: 9.00 – 15.00 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Vianen – Prins Bernhardstraat 75 in Vianen
Kosten: € 375 (exclusief overnachting*)

*Ook dit jaar is het mogelijk vooraf te overnachten. Dit kunt u zelf regelen via de website van het hotel.

Meld je nu aan

Wil jij hier ook bij zijn? Meld je dan nu aan via schoolleidersdagen.nl. Tot dan!

De Schoolleidersdag is een evenement van Driestar educatief, KOC Diensten, VBSO en VGS. De schoolleidersdagen richten zich op drie onderwerpen die relevant zijn voor schoolleiders: leiderschap, identiteit en maatschappelijke ontwikkelingen. Naast bezinning op deze thema’s zijn de onderlinge ontmoetingen en gesprekken van grote meerwaarde. Bij vragen kun je contact opnemen met Diederic Kloosterman (VGS), Anton de Jong (Driestar educatief) of Arno Bronkhorst (KOC Diensten en VBSO).

Meer nieuws