Kleuters leren programmeren 25 oktober 2016

Kunnen kleuters al leren programmeren? Ja, dat kan.

De bee-bot, een schattige robot met de uitstraling van een bij, is eenvoudig te bedienen. De robot onthoudt 40 stappen en kan uiteenlopende opdrachten uitvoeren. De verschillende toepassingen en opdrachten maken de bee-bot ook interessant voor de bovenbouw.

Bij de set zitten duidelijke instructiekaarten met de uitleg van de bediening en opdrachtkaarten met uiteenlopende activiteiten en instructies. Ook is er een mat met het alfabet en een transparante mat te leen.
De bee-bot is in de mediatheek te leen.

Ben je nog geen lid? Meld je vandaag nog aan>>>
 

Meer nieuws

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.

  • Gratis wetenschappelijke artikelen met Ebsco!

   Studenten en collega’s van Driestar educatief hebben via de catalogus van de mediatheek al jaren toegang tot de wetenschappelijke databank Ebsco. In 'EBSCO Education Source' kun je meer dan een miljoen Engelstalige wetenschappelijke artikelen vinden, gerelateerd aan onderwijs.

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.