Kleuters leren programmeren 25 oktober 2016

Kunnen kleuters al leren programmeren? Ja, dat kan.

De bee-bot, een schattige robot met de uitstraling van een bij, is eenvoudig te bedienen. De robot onthoudt 40 stappen en kan uiteenlopende opdrachten uitvoeren. De verschillende toepassingen en opdrachten maken de bee-bot ook interessant voor de bovenbouw.

Bij de set zitten duidelijke instructiekaarten met de uitleg van de bediening en opdrachtkaarten met uiteenlopende activiteiten en instructies. Ook is er een mat met het alfabet en een transparante mat te leen.
De bee-bot is in de mediatheek te leen.

Ben je nog geen lid? Meld je vandaag nog aan>>>
 

Meer nieuws

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.