Juniorexpositie Tweede Wereldoorlog 4 september 2017

In de juniorexpositie kunnen kinderen vanaf vijf jaar luisteren naar de verhalen, kijken naar de tekeningen en de voorwerpen uit het verhaal aanraken. Volwassenen lezen de herinneringen van de jongens en meisjes die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten in kamp Westerbork.

Leo, Rosa, Klaartje, Jules, Ruth en Bennie zijn gewone kinderen. Tot ze een ster krijgen, een ster die alles anders maakt.
De juniorexpositie Kinderen met een ster vertelt over de levens van zes kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen. De verhalen zijn geïnspireerd op hun herinneringen en op het verhaal van Leo Meijer, die de oorlog niet overleefde. 
De verhalen zijn geïnspireerd op het (voorlees)boek 'Kinderen met een ster' en Leo, een kind in kamp Westerbork van kinderboekenschrijfster Martine Letterie. De illustraties zijn van Rick de Haas.

De tentoonstelling Kinderen met een ster is te zien vanaf 22 april 2017 tot en met 7 januari 2018 in het museum van Kamp Westerbork.

Je kunt het genoemde boek en andere jeugdboeken over de Tweede Wereldoorlog lenen in onze mediatheek. De mediatheek heeft ze>>>

Meer nieuws