Keuzegids hbo 2024: 6 topopleidingen bij Driestar hogeschool 13 oktober 2023

Driestar hogeschool staat op de 3e plek van beste middelgrote hogescholen. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2024. Dat is een plek hoger dan vorig jaar. Daarnaast is de hogeschool met zes topopleidingen een goede keuze voor toekomstige studenten.

De pabo bij Driestar hogeschool is – net als vorig jaar - uitgeroepen tot de beste van West-Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat studenten erg tevreden zijn over de sfeer en de docenten van de hogeschool. Het meest zijn studenten te spreken over de voorbereiding op hun toekomstige loopbaan. 

Leraar voortgezet onderwijs: 5 topopleidingen 

Ook de opleidingen voor leraar voortgezet onderwijs scoren goed. Zo krijgen alle beoordeelde opleidingen in deze categorie het keurmerk ‘topopleiding’: leraar Nederlands, leraar Engels, leraar economie, leraar geschiedenis en leraar wiskunde. 

Landelijk scoren de opleidingen heel goed. De beste opleidingen tot leraar Engels, leraar Nederlands, leraar geschiedenis en leraar wiskunde vind je namelijk in Gouda.

Manager lvo-opleidingen Klaas Tippe: “Dit is fantastisch nieuws. Ik ben ongelofelijk trots op het team dat de opleiding heeft neergezet. Ook ben ik heel blij dat de studenten onze christelijke opleiding waarderen. Als hogeschool zien we het als opdracht en uitdaging om dit niveau vast te houden.”

Topopleiding Pedagogiek

Naast goede beoordelingen in het onderwijs is ook de opleiding Pedagogiek dit jaar bestempeld als ‘topopleiding’. Met een landelijke derde plaats zijn studenten met name enthousiast over docenten en de sfeer. De ad-opleiding Pedagogisch Educatief Professional valt net als andere opleidingen op door de positieve studiesfeer. 

Studieleider pedagogiek en ad-pep Evert de Bruin: “De opleiding Pedagogiek is helemaal doorontwikkeld in het nieuwe curriculum en we merken dat dat z'n vruchten afwerpt. De opleiding scoort steeds goed en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.”

Bron: Keuzegids hbo 2024.

Meer nieuws

  • Symposium over een goede begeleidingslijn voor hoogbegaafde leerlingen

   Op 10 januari 2024 vindt het symposium Hoogbegaafdheid 2024 plaats. Samen met zeven andere organisaties bereidt Driestar onderwijsadvies dit symposium voor met als thema: ‘Een doorgaande lijn in de begeleiding van de HB-leerling’. Je kunt je nu inschrijven!

  • Maak kennis met het lectoraat Herbergzaam Onderwijs

   Het lectoraat Herbergzaam Onderwijs dankt zijn naam aan de term ‘Herbergzame school’ in het boek Gidsen (hfdst. 9). Binnen dit lectoraat vormen we (leer)gemeenschappen, waarin deelnemers met elkaar onderzoeken en in hun praktijken uitproberen hoe we onderwijs en ondersteuning kunnen bieden aan al onze kinderen.

  • Kunst en cultuur in het (godsdienst)onderwijs

   Vind je het mooi om met je klas bezig te zijn rond de Bijbel, maar zoek je naast de vertrouwde Bijbelvertelling of dagopening ook naar andere manieren om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met Bijbelverhalen en kernzaken van het christelijke geloof?

  • Lezing: Hoe breng je de Bijbelse boodschap dicht bij de belevingswereld van kinderen?

   Elke ochtend is het een van de eerste dingen die je met de leerlingen doet. Je vertelt ze een verhaal uit de Bijbel. Je doet je best om de Bijbelse boodschap dicht bij het leven en de belevingswereld van kinderen te brengen. Maar hoe doe je dat?

  • Nieuw webinar: Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen

   Op dinsdag 12 december organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met het PC GVO een webinar met de titel ‘Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen’.