Kees Moerman wint verhalenwedstrijd Driestar 27 maart 2020

De verhalenwedstrijd die Driestar hogeschool uitschreef in het kader van het 75-jarig bestaan, is gewonnen door Kees Moerman uit Lelystad.

Het thema van deze verhalenwedstrijd was ”Mijn Driestar”. (Oud-)studenten en (oud-)medewerkers werd gevraagd hun belevenissen en ervaringen op de Driestar op papier te zetten.

Moerman schreef de winnende bijdrage onder de titel ”Hier word je mens gemaakt”.

Arja Vorstelman uit Woudenberg won de tweede prijs met het verhaal ”Met andere ogen”; Marion Christiaanse uit Yerseke kreeg de derde prijs voor ”Treinreis met tegenwind”.

De winnende verhalen zijn opgenomen in de bundel ”Hier word je mens gemaakt…” die bij De Banier verschijnt en via de webwinkel van Driestar educatief te bestellen is. In deze bundel zijn ook bijdragen op genomen van oud-student en jurylid Els Florijn, van schrijfster Janne IJmker en van oud-docent Wim Bosland. Tussen deze verhalen door zijn fragmenten van andere inzendingen afgedrukt. Naast Els Florijn bestond de jury uit cultuurredacteur bij het Reformatorisch Dagblad Rudy Ligtenberg en pabodocent (jeugd)literatuur en onderzoeker bij Driestar hogeschool Janneke de Jong.

Het winnende verhaal staat vandaag (vrijdag 27 maart) gepubliceerd in de cultuurbijlage van het RD.  

Lees hier het winnende verhaal en bestel de verhalenbundel in onze webwinkel

Meer nieuws

  • Boeken ter ere van ons jubileumjaar

   het magazine over Driestar 75 en recent de verhalenbundel. Daarnaast hebben we ook een speciale jubileumactie voor het boek 'Bidden met de schrift'. Bestel de boeken eenvoudig in onze webwinkel!

  • De eerste leerling van Piet Kuyt

   In dit jubileumjaar delen we graag mooie verhalen. Neem nu onderstaand verhaal van dhr. Ruissen, één van de eerste leerlingen van Piet Kuyt. Lees zijn verhaal en ontdek hoe het de eerste jaren op de Driestar (en in oorlogstijd) er aan toe ging.

  • Jubileumlied 75 jaar Driestar

   Driestar heeft een heus jubileumlied! Een jury heeft de inzendingen van de dichtwedstrijd voor dit jubileumlied beoordeeld en een winnaar gekozen. De auteur is Hendrik-Jan van Nieuw Amerongen. Het is een lied met vijf coupletten, een mooi geheel, met inhoud en visie. Gods trouw schitterde in het verleden en schittert nu nog steeds, God alleen zij lof en eer! Lees hier de tekst van het lied.

  • Jubileumactie: Bidden met de Schrift voor €7,50

   ‘Ademen is als we gezond mogen zijn op zich niet moeilijk. Dat doen we de hele dag door. Waarom is bidden dan wel zo moeilijk?’. Die vraag stelt ds. A.T. Vergunst in ons nieuwe boek ‘Bidden met de Schrift’. Wil jij het personeel een passend eindejaarsgeschenk geven? Deze praktische handreiking is nu voor slechts €7,50 te bestellen in onze webwinkel.

  • Driestaferelen in vijf bedrijven

   De reünie op 7 september was dé aftrap voor het jubileumjaar van ‘De Driestar’. 75 jaar Driestar levert genoeg leuke, ontroerende of gewoon interessante verhalen op. Neem het verhaal van Arie van Groningen student pedagogische academie De Driestar(1973-1976), achtereenvolgens onderwijsadviseur en docentenopleider bij Driestar educatief (2002 tot heden).