Internationaal gezelschap bezoekt Driestar educatief 21 april 2023

Op 20 april bracht een internationale groep een bezoek aan Driestar educatief. De groep bestond uit partners uit Benin, Burkina Faso, Haïti, Guatemala, Nepal en Oeganda.

Met hen meegekomen waren enkele projectleiders van Woord en Daad waarmee Driestar educatief een partnership heeft. Het doel van deze ochtend was de versterking van christelijk onderwijs in diverse contexten.

De ochtend begon met een presentatie over christelijk onderwijs in Nederland. Daarin kwamen de kansen die het biedt maar ook de uitdagingen aan bod. Er werd betrokken geluisterd en aan het eind een aantal vragen gesteld.

Daarna heeft de groep geluisterd naar de boodschap uit Lukas 11: 5 – 13 (gelijkenis van de vriend in de nacht). De oproep van Jezus: Bid, zoek en klop. De Vader zal ons altijd meer van Zichzelf geven als we bidden.

Zo worden onze partners en wij in Nederland toegerust om in deze tijd christelijk onderwijs te organiseren en/of aan te bieden. In de middag hebben de partners en projectleiders hun eigen werksessies gehad. Ze namen het ervan, want dat ze in deze samenstelling vanuit alle hoeken van de wereld bijeen waren, was uniek!

Al met al was het een geslaagde dag!

Meer nieuws