Interessant lezingenprogramma Studium Generale Driestar hogeschool 2017-2018 11 juli 2017

Het programma van Studium Generale 2017-2018 is open voor inschrijving! Ook dit jaar is het weer een breed aanbod van lezingen, excursies en discussieavonden vanuit een veelheid aan vakgebieden.

Bekijk hier de programma’s en schrijf je in: www.driestar-educatief.nl/studium-generale. Op deze pagina kun je ook een brochure met alle programma’s opvragen. 

Opzet programma

Oorspronkelijk betekende ‘Studium Generale’ een plek waar studenten overal vandaan kennis konden opdoen over vrijwel de hele breedte van het curriculum dat een middeleeuwse universiteit aanbood. Het Studium Generale van Driestar hogeschool, dat inmiddels meer dan vijfentwintig jaar wordt georganiseerd, komt dicht in de buurt van die opzet. Het programma van dit jaar wordt namelijk weer gekenmerkt door een breed aanbod vanuit een veelheid van vakgebieden: theologie, (kerk)geschiedenis, literatuur, muziek, ethiek, beeldende vorming en pedagogiek. Bovendien zijn de lezingen niet alleen bedoeld voor de ‘eigen’ studenten, medewerkers en alumni, maar zeker ook voor andere belangstellenden die hun kennis willen verdiepen.

Verdiepend en actueel

Richtinggevend bij het samenstellen van het programma is dat de aangeboden thema’s theologisch verdiepend zijn, maar daarnaast dat we de onderwerpen willen doordenken vanuit een Bijbels-christelijk perspectief en steeds ook verbinding zoeken met actuele vragen of gebeurtenissen. Doordat de lezingen worden verzorgd door gekwalificeerde en boeiende sprekers, is ook op dit punt ons programma in lijn met de voorwaarden die aan het geven van een middeleeuws Studium Generale waren verbonden.
 
Nieuw is, in vergelijking met voorgaande jaren, de mogelijkheid dat de programma’s niet alleen in hun geheel maar ook gedeeltelijk te volgen zijn. Je kunt je dus inschrijven voor één of meerdere avonden.

In onze webwinkel vind je uitgaven van lezingen van het Studium Generale, zoals Erasmus – Bijbels humanist en christenpedagoog.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.