Interessant lezingenprogramma Studium Generale Driestar hogeschool 2018-2019 5 juli 2018

Het programma van Studium Generale 2018-2019 is open voor inschrijving! Ook dit jaar is het weer een breed aanbod van lezingen, debatavonden en boekpresentaties.

Een debatavond met Kees van der Staaij en Thierry Baudet, lezingen van prof. dr. A. de Reuver over de Erskines, actuele thema’s als voltooid leven … Genoeg mooie Studium Generale-thema’s weer dit jaar! Bekijk hier de programma’s en schrijf je in: www.driestar-educatief.nl/studiumgenerale. Op deze pagina kun je ook een brochure met alle programma’s opvragen. 

Opzet programma

Oorspronkelijk betekende ‘Studium Generale’ een plek waar studenten overal vandaan kennis konden opdoen over vrijwel de hele breedte van het curriculum dat een middeleeuwse universiteit aanbood. Het Studium Generale van Driestar hogeschool komt dicht in de buurt van die opzet. Het programma van dit jaar wordt namelijk weer gekenmerkt door een breed aanbod vanuit een veelheid van vakgebieden: theologie, (kerk)geschiedenis, politiek, literatuur, muziek, ethiek, en pedagogiek. De lezingen zijn voor alle belangstellenden die hun kennis willen verdiepen.  

Verdiepend en actueel

Richtinggevend bij het samenstellen van het programma is dat de aangeboden thema’s theologisch verdiepend zijn, maar daarnaast dat we de onderwerpen willen doordenken vanuit een Bijbels-christelijk perspectief en steeds ook verbinding zoeken met actuele vragen of gebeurtenissen. Doordat de lezingen worden verzorgd door gekwalificeerde en boeiende sprekers, is ook op dit punt ons programma in lijn met de voorwaarden die aan het geven van een middeleeuws Studium Generale waren verbonden.

Flexibel

Het aanbod is verbreed en ook flexibeler gemaakt. We organiseren meer bijeenkomsten samen met andere organisaties, zoals de avonden met Erdee Media Groep, waarop spraakmakende recent verschenen boeken worden gepresenteerd. Met het Christelijk Literair Overleg (CLO) organiseren we de jaarlijkse  literatuurdag en ook zijn er avonden met de Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) en CGO (Cursus Gereformeerd Onderwijs).

Flexibilisering is er ook in vorm en presentatie. Het aantal programma’s van één avond is groter dan voorgaande jaren. Ook is er meer ruimte voor debat en interactie met het publiek. We zijn ook flexibel in die zin dat we ruimte hebben om, als iets van belang zich aandient, daarvoor een avond te reserveren. We houden je op de hoogte!
 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".