Hartger Wassink: 'Iedereen kan leren om een goede leider te zijn' 3 februari 2024

Op donderdag 21 maart 2024 geeft Hartger Wassink de masterclass ‘Er zijn in dialoog’. Jij kunt deze bijwonen in Gouda en samen met deelnemers dineren. Wij vroegen aan Hartger of hij al iets over de masterclass kan vertellen. En waarom het interessant is om erbij te zijn.

Waarom is dit onderwerp relevant?

'Het onderwerp is relevant omdat van leiders steeds meer gevraagd wordt dat ze zichtbaar zijn, en tegelijk ruimte geven. Dat ze duidelijk zijn en durven twijfelen. Leider zijn is misschien wel moeilijker dan ooit. Zeker in het onderwijs, omdat we steeds moeilijker met elkaar lijken te kunnen praten over zaken waar we het misschien wel oneens over zijn. En over goed onderwijs verschillen de meningen nog al eens.'

Voor wie is deze masterclass interessant?

'De masterclass is interessant voor iedereen die niet gelooft in simpele stappenplannen om een goede leider te worden, maar tegelijkertijd wel ervan overtuigd is dat iedereen kan leren om een goede leider te zijn.'

Kun je alvast een klein tipje van de sluier oplichten van wat je gaat vertellen?

'Wat ik ga vertellen, is dat leiderschap niet gaat over het voordoen, maar over voorleven. Niet over orde brengen, maar de orde leren zien. Niet over macht, maar over gezag. 

Niet alle neuzen dezelfde kant op, maar de kanten benutten waar alle neuzen heen wijzen. Niet over spreken, maar over luisteren. Niet over jou, maar over de ander. En daarom gaat het toch over jou. Kortom: het gaat over paradoxen.'

Aanmelden

Wil je de masterclass bijwonen? Dat kan! Aanmelden doe je hier.

Meer nieuws

  • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

   Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

  • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

   Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

  • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

   We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

  • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

   Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

  • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

   Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.