Driestar educatief uit zorgen over aanpak lerarentekort in brief aan Kamerleden 22 december 2022

Samen met CHE en Viaa bezorgde Driestar educatief een brief bij Kamerleden van SGP, ChristenUnie en CDA over de voorgestelde aanpak van het lerarentekort. In de brief werden de zorgen over die aanpak gedeeld.

Directe aanleiding is het voorstel van de minister om regionale verbanden te vormen om zo het lerarentekort aan te pakken. Robert Zoutendijk gaf vorige week in het programma Uitgelicht! van Family7 een toelichting:

“Wij denken dat de structuuraanpak van de minister niet helpt om meer geïnspireerde leraren voor de klas te krijgen. Het verdelen van de schaarste is geen oplossing. Daarnaast pleiten wij voor ruimte en plaats voor bestaande verbanden in het levensbeschouwelijke onderwijs. Wat goed werkt, willen wij graag behouden”.

De zorg van de minister om het aantal leraren in het onderwijs, is een gedeelde zorg. Zoutendijk: “Het is alle hens aan dek, ook voor het christelijk onderwijs.”
 
Bekijk hier het fragment.
 

Meer nieuws

  • Nadenken over prikkelverwerking met symposium Het jonge kind

   220 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 1 februari het symposium Het jonge kind. Na twee jaar een online symposium konden zij dit jaar gezellig in Gouda met elkaar nadenken over prikkelverwerking. Lees hier een terugblik op deze mooie dag!

  • Spelend leren, ook in groep 3!

   Veel leerkrachten willen graag het spelend leren nog doorzetten in groep 3. Hoe pas je dat in in je programma?

  • Terugblik symposium christelijk leraarschap: identiteit als bron van hoop

   In januari 2023 was het symposium christelijk leraarschap. Lees hier de terugblik van de dag.

  • 24 jaar bestuurder Rens in beeld

   Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

  • Webinars over Gidsen: een christelijke schoolpedagogiek

   Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.