Driestar educatief neemt deel aan stadsdebat Gouda 10 oktober 2019

Hoe gaan we als samenleving om met opvattingen die als strijdig worden gezien met de democratie? Wat is het effect daarvan op de cohesie in de stad en wat zijn gevolgen voor polarisatie? Hoe gaan we in een democratie op een goede manier met elkaar om, ook als de opvattingen uiteen lopen?

Van omstreden predikers in gebedshuizen, extremistische uitingen door middel van bijvoorbeeld stickers tot controversieel (informeel) onderwijs. Allerlei activiteiten die als onverdraagzaam en anti-integratief kunnen worden gezien en zo een effect kunnen hebben op de cohesie in de stad. Tegelijkertijd is het wel gedrag dat vaak binnen de grenzen van de wet valt. Gedrag dus dat niet verboden is, maar maatschappelijk onwenselijk. Hoe gaan we om met dit thema zonder te polariseren? In het stadsdebat op donderdag 31 oktober wordt hierover een debat gevoerd. Namens Driestar educatief neemt Rens Rottier deel aan het debat.

Deelnemers

Het debat staat onder leiding van Martijn de Greve (presentator NPO RADIO1 programma “Haagse Lobby’’). Als experts zijn aanwezig: HP Schreinemachers (NCTV), Afshin Ellian (Universiteit Leiden), Michiel Janssen (expert rechts en linksextremisme), Aissa Zanzen (ISBO), Wilco Boender (Stichting Conservatief Café), Rens Rottier (Driestar educatief) en Kees Codée (bond Hervormde Zondagsscholen).

De stad in debat

Dit Stadsdebat maakt deel uit van een serie activiteiten die de gemeente Gouda organiseert vanuit haar beleid ter voorkoming én de aanpak van radicalisering en polarisatie in Gouda. De gemeente creëert graag podium voor dialoog en discussie.

Aanmelden voor deelname

Deelname aan het stadsdebat is gratis. Vooraf aanmelden via stadsdebat@gouda.nl is wel een vereiste. Alle Gouwenaars en iedereen met interesse in het debat is van harte welkom.

Datum en tijd

Datum: donderdag 31 oktober 2019
Locatie: Driestar educatief, Burgemeester Jamessingel 2
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 tot 22.00 uur

Meer nieuws

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.