Driestar educatief gaat samenwerking aan met ECD-leverancier Medicore Geplaatst op 31 oktober 2018

Care4, het huidige Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) binnen de dyslexieafdeling van Driestar educatief, wordt in 2019 vervangen door het MC EPD en de Wellbee zorgverlener- en cliëntportalen van Medicore.

Driestar educatief is aangesloten bij Onderwijszorg Nederland (ONL), de coöperatie van onderwijsadviesbureaus op het gebied van ernstige, enkelvoudige dyslexie bij kinderen. De afgelopen maanden is ONL intensief bezig geweest met het selecteren van een vervangend Elektronisch Cliënten Dossier. Daarbij is gezocht naar een ECD dat zo veel mogelijk aansluit op zowel de behandelmethodiek van ONL als de bedrijfsvoering van de afzonderlijke leden. Belangrijke aandachtspunten vanuit Driestar educatief waren de gebruiksvriendelijkheid voor behandelaren en onderzoekers, de ondersteuning bij veranderde wet- en regelgeving en het dagelijks gebruik in het geval van storingen of fouten.
 
Uitkomst van dit coöperatiebrede selectietraject is het gezamenlijke besluit om de komende jaren samen te gaan werken met Medicore en gebruik te gaan maken van MC EPD en de aanvullende Wellbee zorgverlener- en cliëntportalen. We zijn als Driestar educatief erg blij met dit besluit en zien uit naar de verdere samenwerking met Medicore en Onderwijszorg Nederland. Gistermiddag heeft Kees Codée namens Driestar educatief de opdrachtbevestiging met Medicore getekend – daarmee is de samenwerking officieel bekrachtigd. Vanuit ONL en Medicore is hierover vandaag ook officieel gecommuniceerd. We zien uit naar de implementatie en ingebruikname van MC EPD en Wellbee en hopen dat ook dit naar tevredenheid zal verlopen.

Meer nieuws

  • Oriëntatieavond leidinggevenden in het onderwijs

   Op 15 april organiseren wij in samenwerking met VGS een oriëntatieavond voor zij-instromers.

  • Inschrijving geopend voor ib-opleiding 2019-2020

   Je bent al langere tijd intern begeleider op jouw school. Of je bent nog maar net begonnen met deze prachtige taak binnen je school. Dan hebben wij voor jou een interessant eenjarige Post-Hbo ib-opleiding! Je kunt je nu inschrijven voor het cursusjaar 2019-2020

  • Terugblik symposium Het jonge kind 2019

   Meer dan 200 leerkrachten, ib’ers en teamleiders uit de onderbouw bezochten op 6 februari het symposium Het jonge kind. Dit jaar was Bea Pompert te gast met haar lezing ‘Spelend leren? Liever niet!’. Een korte terugblik op deze inspirerende dag die door de deelnemers werd gewaardeerd met een 8,6!

  • En dan ben je leraar

   Ken jij iemand die ook geknipt is voor het onderwijs? Attendeer hem of haar op de nieuwe campagne Uurtje voor de klas!

  • Zien! leerlingvragenlijst 1-16 vernieuwd

   De leerlingvragenlijst Leer- en leefklimaat voor so/vso en groep 1-4 is vernieuwd. De stellingen zijn tekstueel gewijzigd en er zijn een aantal stellingen toegevoegd. Ook is er bij elke stelling een picto-versie ontwikkeld, speciaal voor leerlingen met een laag taalbegrip.